Hulpverleners ontfermen zich over de gelanceerde motorrijder. Na tien weken ziekenhuis volgde voor hem een lange revalidatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners ontfermen zich over de gelanceerde motorrijder. Na tien weken ziekenhuis volgde voor hem een lange revalidatie. © Politie

Bijna doodgereden motorrijder belandt op intensive care van bloedeigen zoon: ‘Stond me al op te wachten’

Zat vrachtwagenchauffeur Jonathan den H. uit Goudswaard op zijn mobiele telefoon toen hij op de N217 een motorrijder voor hem lanceerde? Of keek de trucker slechts twee seconden naar een metertje op zijn dashboard en doemde er toen plots een file voor hem op waardoor een botsing met zijn voorganger onvermijdelijk was? Die vraag stond donderdag centraal in de rechtszaak tegen de 24-jarige verdachte. 

  1. Chauffeur die motorrijder Michel doodreed kreeg een werkstraf: ‘Wat leert hij daar nou van?’
    PREMIUM

    Chauffeur die motorrij­der Michel doodreed kreeg een werkstraf: ‘Wat leert hij daar nou van?’

    Joli Alves (31) verloor haar vriend Michel bij een verkeersongeval. De motorrijder werd op de A16 doodgereden door een automobilist die rechts inhaalde over de invoegstrook. De dader kreeg een jaar rijontzegging en 240 uur werkstraf. ,,Hij komt er gewoon zo gemakkelijk vanaf. Wat leert hij hier nou van’’, zegt Joli, die met de organisatie La Unidad een jaarlijkse herdenking houdt voor overleden motorrijders.