Het ongeval gebeurde vlakbij Archez, een hoger gelegen gemeente op zo'n 50 kilometer van de stad Malaga
Volledig scherm
Het ongeval gebeurde vlakbij Archez, een hoger gelegen gemeente op zo'n 50 kilometer van de stad Malaga © Shutterstock

Belgisch echtpaar stort met huurauto 200 meter in ravijn

Bij een dramatisch ongeval in Spanje is een Belgisch echtpaar met een huurauto 200 meter naar beneden gestort in een ravijn. De 65-jarige vrouw overleefde het ongeval niet. Haar echtgenoot, ook een zestiger, werd na een 5 uur durende reddingsactie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerder van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken kan het ongeval nog niet bevestigen, maar verschillende Spaanse media berichten over het ongeval. Dat gebeurde gisteren omstreeks 13.45 uur in de gemeente Archez, op vijftig kilometer van de stad Malaga. Het koppel ging op bezoek bij vrienden, toen ze op een kleine weg langs een steile helling met hun auto aan het manoeuvreren waren. 

Daarbij ging het blijkbaar fout, waarna hun auto het ravijn in tuimelde. De wagen stortte 200 meter naar beneden, tot aan de bedding van de rivier Turvilla. De wagen waarmee ze reden, een gehuurde Toyota Aygo, was totaal verwoest. De Guardia Civil, brandweer en ziekenwagen kwamen ter plaatse, maar door het steile terrein was het voor de hulpdiensten niet makkelijk om bij het Belgische echtpaar te komen. 

Reddingsoperatie

De reddingsoperatie duurde in totaal vijf uur. De 65-jarige vrouw bleek ter plekke overleden. Haar zwaargewonde echtgenoot werd op een brancard gelegd om hem naar een plek te brengen waar een ambulance hem kon oppikken. Hij is naar het ziekenhuis in Axarquia gebracht.