Vakantiegangers krijgen in het buitenland te maken met soms afwijkende verkeersregels.
Volledig scherm
Vakantiegangers krijgen in het buitenland te maken met soms afwijkende verkeersregels. © ANP

Autovakantie? Let op deze buitenlandse verkeersboetes

Vakantiegangers reizen deze zomer meer dan ooit af met de auto. Naast andere verkeersregels vanwege corona, bestaat er soms ook verwarring over de ‘reguliere’ verkeersregels in populaire vakantielanden. 

 1. Slim op reis met de auto: zo bespaar je meer dan 200 euro op je trip naar het zuiden
  PREMIUM

  Slim op reis met de auto: zo bespaar je meer dan 200 euro op je trip naar het zuiden

  Corona of niet, de zomervakantie staat voor de deur. Ook in deze bizarre tijd zullen we reizen. Al gaat de trip voor de meesten dit jaar niet verder dan het eigen land of de buurlanden en is de verwachting dat we vaker de eigen auto zullen pakken. Wie een tripje naar bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk slim aanpakt, kan al snel ruim 200 euro besparen op de reis, aldus de Vlaamse reisbijstandsorganisatie VAB. Hier enkele tips.
 2. ‘Waarom staan verkeerslichten standaard op rood?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom staan verkeers­lich­ten standaard op rood?’

  ‘Het verbaast me steeds weer dat verkeerslichten standaard op rood staan’, aldus lezer Arjan Kobus in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Als je laat in de avond aan komt rijden moet je afremmen, en pas na enige tijd springt het licht dan op groen, ook als er verder geen verkeer is. Je moet onnodig afremmen en weer optrekken, dat lijkt me voor het milieu niet handig. Waarom staan de lichten standaard op rood en niet op groen?’