Automobilisten moeten betalen voor elke gereden kilometer, ook als het buiten Nederland is

Rekeningrijden in 2030Automobilisten moeten vanaf 2030 gaan betalen voor elke kilometer, waar of op welk tijdstip ze die ook rijden. Ook in het buitenland gereden kilometers tellen dan mee. Dat is het plan dat het kabinet voor ogen heeft met rekeningrijden.

17 reacties

 • R Nagelhout

  1 maand geleden
  Op zich eerlijker dan het huidige systeem, maar technisch nog niet zo makkelijk. Teller terug draaien is nog steeds mogelijk, of gewoon niet mee laten lopen. Verder is een groot bezwaar tegen heffing in het buitenland: je mag niet dubbel belasting betalen. Dus de tol in Italië, mag je die terug vragen in NL? Dat gaat veel kosten aan administratie. Idem voor de vignette in Oostenrijk etc. Ik zie de eerste rechtzaak tegen de staat al tegemoet! Over de grens geen km heffing, hoe gaan ze dat doen
 • Peter Leenaars

  1 maand geleden
  Dit wordt weer helemaal niets. De beste en eerlijkste manier, om dit op te lossen, is in de brandstofprijs. Dat moet dan uiteraard wel Europees geregeld worden.
 • henk posthumus

  1 maand geleden
  Wordt je twee keer gemolken eerst bij de benzinepomp per liter en dan nog eens per kilometer gaat goed beter thuis blijven laat een ander maar gaan werken en betalen.
 • Ron Wijdeveld

  1 maand geleden
  Wanneer je anders rijd dan op benzine / diesel dan betaal je géén belastingen op deze brandstof. Wanneer er steeds meer kapitalisten komen die een elektrische auto hebben dan hebben deze alweer meer voordeel zoal al zo vaak in het verleden en worden weer rijker. Zo betalen per kilometer is wel zo eerlijk ongegacht waar je mee rijd. We laten het milieu even buiten beschouwing
 • e vang

  1 maand geleden
  Ook in het buitenland??? Moeten buitenlanders hier dan ook betalen???