Oma in actie met haar 'lasergun'.
Volledig scherm
Oma in actie met haar 'lasergun'. © kpax.com

Amerikaanse oma ‘flitst’ snelheidsduivels met föhn en wordt erelid politie

Een oma uit de Verenigde Staten die het zat was dat mensen in haar straat hard reden, heeft onlangs het heft in eigen handen genomen. Ze ging buiten op een stoel zitten en richtte haar föhn op snelheidsduivels alsof het een flitsapparaat was. De beelden gingen de afgelopen dagen viraal.

Patti Baumgartner uit Polson in de staat Montana was helemaal klaar met de snelheidsovertreders in haar straat. Volgens de vrouw is het een levensgevaarlijke weg. Daarom zocht ze naar een manier om het verkeer te vertragen, ook omdat haar kleinkinderen vaak in de buurt spelen.

Na enig nadenken besloot ze met een föhn naast de straat te gaan zitten om automobilisten de indruk te geven dat het om een lasergun of flitsapparaat ging. Nadat haar zoon een foto van het tafereel had gemaakt en op sociale media had geplaatst, kreeg lokale politieagent Noah Pesola het schouwspel onder ogen. Hij noemde de actie hilarisch en creatief en zocht de vrouw op.

Nadat hij haar verhaal had aangehoord, maakte hij haar volgens de Amerikaanse politiewebsite Officer.com ter plekke erelid van de politie en gaf hij haar een politiehoed en -insigne. ,,Ze doet iets voor de gemeenschap en daarom wilde ik ook iets voor haar doen. Met deze accessoires ziet het er allemaal iets officiëler uit en straalt ze meer autoriteit uit”, aldus Pesola.

Twee jaar geleden kwam een oma uit het Britse Nottingham op hetzelfde idee om snelheidsovertreders te dwingen zachter te rijden, zoals te zien is in deze video:

Oma Baumgartner krijgt een hoed en insigne voor haar 'politiewerk'.
Volledig scherm
Oma Baumgartner krijgt een hoed en insigne voor haar 'politiewerk'. © Trooper Pesola
  1. Kia vernieuwt de Rio: meer veiligheid, hightech infotainment en slimme aandrijftechniek

    Kia vernieuwt de Rio: meer veiligheid, hightech infotain­ment en slimme aandrijf­tech­niek

    Kia heeft de Rio, een van de meest betaalbare auto's van Nederland, vernieuwd. De huidige Rio staat in de prijslijst vanaf €19.995. De fabrikant gaf de auto een facelift, maar ook zijn er nieuwe veiligheidssystemen en het infotainment kreeg een serieuze upgrade. Bovendien is dit de eerste Kia met 48 Volt milde-hybride technologie in combinatie met een nieuwe benzinemotor en ‘intelligente’ handbak met elektronische koppeling.