Monceau Automobiles maakt van alle ooit gebouwde Mercedessen elektrische auto's
Volledig scherm
Monceau Automobiles maakt van alle ooit gebouwde Mercedessen elektrische auto's © Monceau Automobiles

Alle Mercedessen elektrisch: Nederlands-Belgisch bedrijf kan die klus klaren

Nieuwe elektrische Mercedessen zijn zeldzaam, maar als het aan het Belgisch-Nederlandse bedrijf Monceau Automobiles ligt, kun je op termijn van alle ooit gebouwde modellen van Mercedes-Benz een elektrische uitvoering kopen.

Het bedrijf maakte alvast een begin met de iconische W107-serie, die tussen 1971 en 1989 geproduceerd werd. Het model is er als cabrio (SL) en als coupé (SLC) en staat ook wel bekend als de Bobby Ewing Mercedes, omdat dit type werd gereden door de zoon van de familie Ewing in de serie Dallas.

Volgens Roel Pollen, de Nederlandse directeur van Monceau Automobiles in Luik, is er behoefte aan milieubewust autorijden, maar ook aan het genieten van de charme en beleving van zo’n klassieke auto. Helaas brengt dat vaak onderhoudsproblemen met zich mee en dat zegt Monceau juist te kunnen voorkomen.

300 kilometer rijbereik

Dat gaat als volgt: je geeft aan welke Mercedes je wilt en in welke uitvoering, waarna de auto compleet gerestaureerd en omgebouwd wordt. Doordat alleen Mercedes-Benz modellen worden omgebouwd, kunnen de aandrijving en accu gestandaardiseerd worden, wat het prijsniveau ten goede komt.

Monceau zegt op die manier elektrische klassiekers te kunnen leveren die in minder dan zeven seconden accelereren van 0-100 km/u en een bereik hebben van een kleine 300 kilometer. De prijzen beginnen bij 159.000 euro. Volgend jaar worden ook de coupés en cabrio's  van de W111-serie, die is gebouwd van 1959 tot 1968, aangeboden als stekkervariant.

In onderstaande video: de Mercedes-Benz  EQC is een auto van deze tijd en wél volledig elektrisch

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.