Volledig scherm
Tom Luyks (blauw) van Steenbergen wringt zich tussen (l) Jesse Groote en rechts Joey Konings door. Foto Joris Kanpen / Pix4Profs

Zwaluwe vloert pover Steenbergen

DERDE RONDE DISTRICTSBEKER - Zwaluwe heeft het bekeravontuur zaterdag een succesvol vervolg gegeven. De ploeg van trainer Jack Beusenberg won ruim met 0-4 op bezoek bij zondagderdeklasser Steenbergen.

Het bekerduel Steenbergen-Zwaluwe begon stroef aan beide kanten. Beide ploegen hanteerden een zeer laag tempo, waardoor de kansen erg schaars waren in de beginfase van het duel. Remco van der Riet was namens Steenbergen de eerste speler die het vijandelijke doel onder vuur nam. Zwaluwe-doelman Wesley Dekkers kon het schot gemakkelijk onschadelijk maken.

Na een kleine veertig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Steenbergen-middenvelder Stijn Barendse ging in de fout, want hij verlengde de bal in het voordeel van zijn tegenstander Maurice Sprangers. De aanvaller van Zwaluwe kwam oog-in-oog te staan met Joost van de Ree en hij faalde niet.

Op slag van rust werden de problemen groter voor Steenbergen. Zwaluwe-aanvoerder Pim Schonk benutte een strafschop.

Na de thee ging Steenbergen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo waren Andrzej Kuros en Krystian Jvrczyj dichtbij een doelpunt, maar Dekkers hield zijn doel schoon. Na zeventig minuten deelde invaller Joey Konings de doodssteek uit aan Steenbergen. De middenvelder kopte een voorzet vanaf links tegen de touwen. In blessuretijd mocht Jesse Groote nog zijn doelpuntje meepikken.

Steenbergen - Zwaluwe 0-4 (0-2) - 0-1 Maurice Sprangers, 0-2 Pim Schonk (pen.), 0-3 Joey Konings, 0-4 Jesse Groote.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."