Volledig scherm
Archiefbeeld heenwedstrijd Zwaluwe - EBOH (2-2). © Edwin Wiekens

Zwaluwe tankt vertrouwen met ruime zege in Dordrecht

Zaterdag 2FZwaluwe won op bezoek bij middenmoter EBOH met 0-4. De ploeg van Vincent de Klerk pakte hele belangrijke punten in de strijd tegen directe degradatie.

EBOH - Zwaluwe 0-4 (0-2). 0-1, 0-2 (pen.) en 0-3 Pim Schonk, 0-4 Wessel Groote.

Zwaluwe speelde niet eens groots in Dordrecht, maar won desondanks overtuigend. ,,Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op”, blikte Zwaluwe-trainer De Klerk terug. ,,Maar daarna waren we beter dan EBOH terwijl we niet eens heel goed speelden.”

Pim Schonk wist drie keer het net te vinden namens Zwaluwe en dat zorgde voor opluchting bij de rood-witten. ,,Dat het niet altijd goed was, maakt niet uit. We zijn van de laatste plaats af”, vertelde De Klerk.

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.