Volledig scherm
Archiefbeeld heenwedstrijd Zwaluwe - EBOH (2-2). © Edwin Wiekens

Zwaluwe tankt vertrouwen met ruime zege in Dordrecht

Zaterdag 2FZwaluwe won op bezoek bij middenmoter EBOH met 0-4. De ploeg van Vincent de Klerk pakte hele belangrijke punten in de strijd tegen directe degradatie.

EBOH - Zwaluwe 0-4 (0-2). 0-1, 0-2 (pen.) en 0-3 Pim Schonk, 0-4 Wessel Groote.

Zwaluwe speelde niet eens groots in Dordrecht, maar won desondanks overtuigend. ,,Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op”, blikte Zwaluwe-trainer De Klerk terug. ,,Maar daarna waren we beter dan EBOH terwijl we niet eens heel goed speelden.”

Pim Schonk wist drie keer het net te vinden namens Zwaluwe en dat zorgde voor opluchting bij de rood-witten. ,,Dat het niet altijd goed was, maakt niet uit. We zijn van de laatste plaats af”, vertelde De Klerk.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.