Volledig scherm
Zwaluwe-speler Joey Konings (rood-witte shirt) wordt flink op de huid gezeten door Sparta ’30-speler Richard van Stigt. © Pix4Profs / Johan Wouters

Zwaluwe geeft riante voorsprong nog bijna uit handen, ONI komt slecht uit de winterstop

zaterdag 3DZwaluwe won, zij het met veel moeite, op eigen veld van Sparta’30. De thuisploeg speelde een uitstekende eerste helft en kon met een 2-0 voorsprong de rust in. De tweede helft was aanzienlijk minder, maar Zwaluwe won wel: 3-2. ONI kwam minder goed uit de winterstop, getuige de 1-4-nederlaag tegen NEO’25.

Zwaluwe - Sparta ‘30 3-2 (2-0). 1-0 Wessel Groote, 2-0 Joey Konings, 3-0 Groote, 3-1 Anthony van Wijk (pen.), 3-2 Anrico Visser.
Zwaluwe was voor rust de baas. Er werden veel kansen gecreëerd tegenover een halve kans van de bezoekers. Typerend voor het wisselvallige seizoen van Zwaluwe was de matige tweede helft. Nadat Wessel Groote de score naar 3-0 had getild raakte de thuisploeg van slag door de snelle tegengoal. Sparta’30 kreeg weer geloof in een goede afloop, waarna een rommelige tweede helft volgde. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren met Sparta'30 dat via Anrico Visser de 3-2 nog maakte. Met veel moeite wist Zwaluwe de 3-2 alsnog over de streep te trekken.

ONI - NEO’25 1-4 (1-2). 0-1 Jordy Rosenbrand, 0-2 Ruud van Dongen, 1-2 Sander de Bont, 1-3 Jon van de Kamp, 1-4 Noah van Caem.
ONI startte erg slecht aan de wedstrijd. Twee fouten in de verdediging werden door NEO’25 afgestraft waardoor het binnen een kwartier tegen een 0-2 achterstand aankeek. “Ik had Paul van Zon op de bank gezet omdat hij te weinig getraind had, maar na een half uur heb ik hem toch maar in het veld gebracht. Dat zorgde ervoor dat het spel volledig kantelde. We waren daarna heer en meester”, vertelde ONI-trainer Frank Kusters. Het resulteerde in de 1-2 van Sander de Bont voor rust, maar verder kwam ONI niet.

Door de 1-4 nederlaag wordt ONI ingehaald door de achtervolgers. “Dat maakt de competitie heel spannend, we staan niet meer alleen aan kop”, concludeerde Kusters.