Volledig scherm

Zundert veel te sterk voor Grenswachters, Dosko schakelt FC Bergen uit

TWEEDE RONDE DISTRICTSBEKER - Oosterhout had geen moeite met Waspik, 5-2. Zundert liep met 8-2 over Grenswachters heen. Madese Boys en Virtus wonnen beide na strafschoppen van respectievelijk TSC en SCO. Dosko schakelde buurman FC Bergen uit.

Groen Wit – Unitas’30 afgelast – De verlichting bij Groen Wit werd door de scheidsrechter onvoldoende bevonden. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

Oosterhout – Waspik 5-2 (4-1) – 1-0 Jesse Geere, 2-0 Derek Brison, 3-0 Youri Simons, 4-0 Prince Mboup, 4-1 Wil Vervoort, 5-1 Geere, 5-2 Dennis Machielsen.
Assistent-trainer Alwin Stadhouders van Oosterhout sprak van een verdiende overwinning. "Met de wedstrijd van zondag in het vooruitzicht hebben we in de tweede helft enkele jongens rust gegeven." "We waren in de eerste helft de onderliggende partij en hebben vervolgens ons vizier op komende zondag gericht waar we mogelijk tegen Oosterhout de eerste periode kunnen pakken", gaf trainer Ruud van den Heuvel van Waspik aan.

Zundert – Grenswachters (8-2) (5-0) – 1-0 en 2-0 Ferdi Herijgers, 3-0 Denis Vujcic, 4-0 Gaynio Aarts, 5-0 Ferdi Hereijgers, 6-0 Tim Goethals, 7-0 Gaynio Aarts, 8-0 Ferdi Hereijgers, 8- 1 Hein Loman, 8-2 Roy Belde.
Tweedeklasser Zundert overrompelde derdeklasser Grenswachter in de eerste fase van de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het al 3-0. "Een reguliere overwinning", oordeelde Ger Musters van Zundert. "Dit Zundert was voor ons een maatje te groot", erkende trainer Peter van Oirschot van Grenswachters.

Madese Boys* – TSC1-1 (1-0) Madese Boys wns – 1-0 Rick de Bruijn,1-1 Tyron Zschusschen.
Trainer Mark Klippel van Madese Boys erkende dat het vooral verdedigen was tegen TSC dat wel een veldoverwicht had, maar niet kon doordrukken. Bij TSC had men al twee strafschoppen gemist, toen Cas van Eekelen de winnende pingel verzilverde.

Virtus* – SCO 2-2 (0-1) Virtus wns – 0-1 Tarik, 0-2 Tom Rijvers 1-2 Hertiesr Luziano, 2-2 Danny Oomen.
Virtus kreeg veel kansen, maar kon niet scoren. "Na de 0-2 zijn we blijven voetballen en vijf minuten voor scoorden we de gelijkmaker uit een prachtige vrije trap", glunderde trainer Jan Lokhoff van Virtus. Maikel Oomen schoot de winnende strafschop binnen. "We waren voetballend beter, maar zij kregen wel de meeste kansen. We gaven achterin teveel ruimte weg", gaf trainer Freddy Kruijs van SCO aan.

FC Bergen - Dosko 1-6 (1-4) - 0-1 en 0-2 Sam van de Kreeke, 1-2 Geert Verstraten, 1-3 Van de Kreeke, 1-4 Lars Machielse, 1-5 Kevin Jurgens, 1-6 Mike de Nijs.
Ondanks de ruime overwinning was Dosko-trainer Peter Sweres niet helemaal tevreden. "Je hoopt op een makkelijke wedstrijd en dat is ook wel gebleken. Ik heb goede dingen gezien, maar ook erg slechte. Het veldspel was niet goed van ons. In de competitie spelen we eigenlijk veel beter. Ik was wel erg blij dat we zes keer scoorden." Zijn collega Gerard Lazarom van FC Bergen sprak van een erg slechte wedstrijd van zijn ploeg. "Er zijn nog teveel pieken en dalen bij ons. Het is niet erg dat je van Dosko verliest, maar wel op deze manier. We waren slordig in balbezit en dat moet eruit. Zondag tegen Philippine hoop ik op een piek."

Volledig scherm
FC Bergen-doelman Pierre Koopman voorkomt een treffer van Steven van der Spek van Dosko. Foto: Peter van Trijen/Pix4Profs
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.