Volledig scherm
Achraf Chouiter van Rood-Wit omringd door spelers van Rijen © Corné Beerens/Pix4Profs

Zundert krijgt pak slaag, Rood-Wit wint in Rijen

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Zundert ging vorige week nog onderuit tegen Rood-Wit, maar speelde toen goed. Nu was dat anders. Tegen VOAB kende de ploeg van Ger Musters een offday. De afstraffing eindigde pas bij 6-1. Koploper Rood-Wit won de topper in en tegen Rijen (0-3), JEKA versloeg Dubbeldam in de kelderkraker (4-2) en Kruisland was te sterk voor Madese Boys (3-0). Roosendaal won van Sarto: 3-2.

Binnen het kwartier kwam Zundert op voorsprong door een goal van Fabian Nelemans, maar de schade werd door VOAB snel hersteld. Uit een identieke situatie viel snel de 2-1.

Zundert hoopte op een fellere tweede helft, maar na een uitval stond het in de tweede helft al snel 3-1. De doelpunten volgden elkaar daarna in rap tempo op. Met nog 40 minuten te spelen stond het inmiddels 5-1. Uiteindelijk werd het 6-1 en zakte Zundert terug naar het rechter rijtje.

Rood-Wit
Koploper in 2E blijft Rood-Wit. De ploeg van Reinald Boeren, die periode won, keek bij rust nog tegen een 0-0 aan. Het enige hoogtepunt uit de wedstrijd was de ingooi van Rood-Wit-leider André Mathijssen, die de scheidsrechter gewoon toeliet. Het venijn zat 'm in het slot. Guilliano Wierikx zag zijn inzet in de 84ste minuut door niemand aangeraakt worden en de goal invallen: 0-1. In de 88ste minuut maakte Boy van Steen 0-2, na een strafschop in twee instanties. Een minuut later maakte Van Steen er 0-3 van.

Achtervolger Kruisland won ook. De ploeg van Bram Plomp en Mounir el Fahmi was met 3-0 te sterk voor Madese Boys, dat nu elfde staat. De mannen uit Made zijn voorbijgestreefd door Roosendaal dat Sarto onder zich hield. JEKA boekte de eerste zege van het seizoen, thuis tegen Dubbeldam, en gaf de ploeg uit Dordrecht meteen de rode lantaarn.

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."