Volledig scherm
Dongen- UDI'19.

Zegevierend Dongen als nummer 2 de winterstop in (video)

ZONDAG DERDE DIVISIE - Een benutte penalty van Paul van Zon hielp Dongen aan een 1-0 zege op UDI'19. Zo besluiten de blauw-gelen 2016 op een tweede plaats.

Dongen wilde graag revanche nemen voor de nederlaag die het in het openingsduel van het seizoen opliep tegen UDI (3-1). De ploeg van Timmers had duidelijk het betere van het spel in de eerste helft. De thuisploeg viel aan en UDI loerde op de counter. Telkens was Dongen gevaarlijk via de linkerflank, maar vele voorzetten van Mijnhijmer en Van Zon werden telkens niet afgerond.

Op slag van rust scoorde Dongen dan toch. Remon Koenen werd naar beneden getrokken binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de penaltystip. Paul van Zon schoot raak. Zo stond het 1-0 bij rust, een verdiende tussenstand.

Na de pauze was het duel meer in balans. Het spel golfde op en neer, maar dit leidde niet tot enorm veel gevaar voor beide doelen. Halverwege de tweede helft waren onder meer De Ruijter (UDI) en Schouw (Dongen) dicht bij bij een treffer, maar goals vielen er niet. Zo besluit Dongen 2016 met een zege en een tweede plaats in de Derde Divisie.

Dongen - UDI'19 1-0 (1-0) - 1-0 Paul van Zon (strafschop).