Volledig scherm
© Thinkstock

Zeges voor Smerdiek en Bavel, DSE-dames onderuit

VROUWENVOETBAL - DSE speelde matig tegen Maarssen en ging onderuit en Smerdiek en Bavel wonnen overtuigend.

Hoofdklasse B
DSE - VV Maarssen 0-2 (0-0).
De eerste tien minuten had de thuisploeg enkele kansen, maar Maarssen had de overhand. Na een uur wist Maarssen de 0-1 te scoren. „Na deze achterstand moesten we meer risico nemen, maar we konden niets creëren”, aldus Peter Baan.

Eerste klasse A
Smerdiek - Berkel 4-1 (2-1).
Volgens trainer Martin Vaissaire was het een redelijke wedstrijd. „Beide teams hadden veel kansen, het had met rust gelijk kunnen staan.” Angelique Hage maakte alle doelpunten voor Smerdiek.

Eerste klasse D
OVV'67 - VDZ afgelast

Trekvogels - Schijf 5-1 (3-1). Aan het begin gingen beide ploegen gelijk op. Tien minuten voor tijd kwam Trekvogels op voorsprong, maar Vera Suijkerbuijk scoorde meteen de gelijkmaker. Toch scoorde Trekvogels nog twee doelpunten voor rust. Na rust vielen snel de overige doelpunten. „Na rust was de wedstrijd al gespeeld en we lieten het afweten”, aldus Ton van Dongen.

SSS’18 - BSC 1-1 (1-0).
Volgens trainer Mohammed Hachhouch speelde zijn ploeg een slechte wedstrijd. SSS’18 benutte de ruimte en kwam zo op 1-0. „Ik ben in de rust erg boos geworden. Na rust speelden we vooral op hun veld, maar de bal wilde er niet in.” Toch wist Annemijn Greffer de gelijkmaker te maken.

Bekkerveld - Baronie 2-0 (1-0)
Volgens assistent-trainer Stefan van Duffelen was het een hele slechte wedstrijd. "We begonnen de eerste vijftien minuten heel goed. We hadden veel balbezit, maar daarna waren we alles kwijt." In de eerste helft kwam Baronie al op een achterstand. Na rust begon Baronie sterk, maar al vrij snel waren ze dit alweer kwijt. "Het ontbrak ons aan scherpte en we waren niet goed genoeg om kansen te creëren," aldus Stefan van Duffelen.

Bavel - Gelre 5-4 (2-2)
In de eerste helft begon de wedstrijd rommelig. In de loop van de wedstrijd werd het spel beter. Na 25 minuten scoorde Jill Verhoeven de 1-1 en net voor rust scoorde Birgit van Oosterbosch de 2-2. Na rust maakten Birgit van Oosterbosch en Ilse van der Heijden meteen de 3-2 en 4-2. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Marès Beekers het laatste doelpunt.

Tweede klasse F
Viola - Floreant 1-1 (1-1) - goal: Joyce Gulickx

Gilze - Bernardus 1-2 (0-1) -- goal: Jaimy Bijrij

Derde klasse B
Be Ready - Houten 2-2 (1-1)

Derde klasse D
Emplina - Vivoo 0-2 (0-2). 0-1 en 0-2 Zoë Huybregts.
Sprundel - JEKA 4-0 (2-0). 1-0 Ilse Melissen, 2-0 Melissa van Nijnatten, 3-0 Susanne Peeters, 4-0 Femke van Zundert.
Madese Boys- Dongen 1-0
Terneuzen - Moerse Boys 0-0

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."