Volledig scherm
Aart Veldhof, hier nog in het shirt van zijn oude club Kloetinge. © Johan van der Heijden

Zeeuwse enclave van Baronie kijkt uit naar topper tegen Goes

BREDA - Met trainer Jurriaan van Poelje en de voetballers Tom Janssen, Bjorn Quartel, Aart Veldhof en Jonathan Constansia beschikt zondag-eersteklasser Baronie over een Zeeuwse enclave. De topper in zondag 1C: Baronie - Goes heeft dus een speciaal randje.

Zondagmiddag staat de ploeg uit Breda, koploper in de eerste klasse C, op eigen veld tegenover Goes. De Bevelandse ploeg staat tweede en heeft zeven punten minder. "De druk ligt bij Goes", weet Baronie-trainer Van Poelje. "Als zij dit seizoen nog iets willen, moeten ze winnen."

Op scherp
Voor Jonathan Constansia is het duel met Goes een weerzien met zijn oude club. De uit Terneuzen afkomstige aanvaller staat op scherp. "Ik las vorige week dat Ruben Hollemans zei dat Goes het ons dit seizoen nog heel moeilijk gaat maken. Dat wil ik nog wel eens zien."

In Breda is hij één van de vier Zeeuwse voetballers. Tom Janssen komt oorspronkelijk uit Kloosterzande en speelde in het verleden – net als Constansia – voor Terneuzen. Janssen woont en werkt in Breda. Aart Veldhof en Bjorn Quartel leken vergroeid met Kloetinge, maar stapten deze zomer ook over naar Baronie. Veldhof zou in eerste instantie door Azië gaan reizen, maar zag daarvan af toen hij een vaste baan kreeg aangeboden bij de fysiotherapiepraktijk in Breda waar hij stage had gelopen. Quartel was toe aan een nieuwe uitdaging en woont sinds een tijdje met zijn vriendin in Breda. "We wilden graag eens verder kijken dan Zeeland", zegt Quartel. "Ik ben een keer bij Jeka gaan kijken, maar toen werd Aart ook gevraagd door Baronie."

In de koelkast
Fysiotherapeut Veldhof heeft zijn plan om een lange reis te maken even in de koelkast gezet. "Ik moest kiezen", zegt Veldhof. ,,Op reis gaan en dan bij terugkomst geen baan hebben. Of meteen aan de slag gaan en die reis laten schieten. Ik wilde mijn leven in Breda oppakken en dan is een vaste baan heel belangrijk."

Ze zijn met z'n vieren aan een sterk seizoen bezig met Baronie, dat aan de hand van Van Poelje hoopt terug te keren in de hoofdklasse. De trainer stapte in maart van dit jaar op bij VC Vlissingen. Na amper negen maanden, waarin het vaak meer over randzaken dan over voetbal ging, hield de trainer het voor gezien bij de zondag-hoofdklasser. "Natuurlijk baal ik dat het zo is gelopen", zegt Van Poelje. "Maar het is ook een leerzame periode geweest. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat de stabiliteit van een club en de randvoorwaarden minstens zo belangrijk zijn als de kwaliteit van je spelersgroep. Bij Baronie is dat beide aanwezig."

Volledig scherm
Jonathan Constansia. © Johan van der Heijden
Volledig scherm
Tom Janssen. © Mark Neelemans
Volledig scherm
Jurriaan van Poelje © archief Paul ten Hacken
Volledig scherm
Bjorn Quartel. © Lex de Meester
  1. De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    De Voetbaltoto van: Ger Musters (trainer VV Zundert)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Ramon Krijnen, speler van Dosko, bezit nog steeds de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week is de beurt aan de eerste trainer die deelneemt aan de reeks: Ger Musters (Zundert).