Volledig scherm
De 8-0 in de maak; Tom Janssen van Baronie omspeelt JEKA-keeper Koen Hendrickx en schuift het voorlaatste doelpunt van de middag binnen. © Ron Magielse/Pix4Profs

Zeeuw van Baronie doet Goes pijn, MOC'17 schiet niks op met punt

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Baronie heeft de topper tegen Goes gewonnen en daardoor nu tien punten voorsprong op zijn naaste belager. Uitgerekend de Zeeuw Tom Janssen deed de Zeeuwen pijn. MOC'17 wist de kraker tegen AWC niet te winnen en Moerse Boys versloeg Nemelaer.

De ploeg van John Karelse leidde bij rust met 0-1, Aart Veldhof (afkomstig uit Goes) veroorzaakte een strafschop waaruit de thuisploeg op voorsprong kwam. Twee treffers van de uit Kloosterzande afkomstige Tom Janssen waren voldoende voor de Bredase zege: 2-1.

MOC'17
MOC’17 - AWC ging tussen de nummer laatst en voorlaatst in zondag 1C. De openingsminuut van de kelderkraker was veelbelovend, maar wat volgde kon nimmer aan die geschepte verwachtingen voldoen. Niet lang na de aftrap kreeg Twan van Mechelen een prima schietkans die gestopt kon worden door de AWC-doelman. Een tweede Bergse poging werd opnieuw gestuit, waarna Van Mechelen het gezegde driemaal scheepsrecht eer aandeed, 1-0.

Na de pauze kreeg MOC geen enkele mogelijkheid meer. AWC drong aan en gaf achterin behoorlijk wat ruimte weg die door de Bergenaren nooit benut werd. Na ruim een uur spelen wist MOC-doelman Daan Mennes nog te redden op de inzet van Rico Timmermans, maar op de rebound van Nicky van de Groes had hij geen verweer, 1-1. In wat volgde mochten beide ploegen geen aanspraak maken op een doelpunt.

Moerse Boys
De tweede competitiezege van De Moer is eindelijk een feit. De ploeg wist sinds 11 september niet meer wat winnen was. Daan van den Broek schoot zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong (zie video). Nemelaer trok twee keer aan de handrem en moest daarom met negen man verder. Siemen Boomaerts zorgde voor de verlossende 0-2.

MOC’17 - AWC 1-1 (1-0). 1-0 Twan van Mechelen, 1-1 Nicky van de Groes.

Baronie - Goes 2-1 (0-1) 0-1 Mart de Kroo (pen.), 1-1 en 2-1 Tom Janssen.

Moerse Boys - Nemelaer 2-0 (0-0) 1-0 Daan van den Broek (pen.), 1-1 Siemen Boomaerts.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.