Volledig scherm
Dennis de Nooijer op het veld van Telstar met Edgar Davids. © Koen van Weel/ANP

Zeelandia Middelburg strikt De Nooijer als nieuwe hoofdtrainer

MIDDELBURG - Dennis de Nooijer wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van Zeelandia Middelburg. Bij de zondag-tweedeklasser wordt hij de opvolger van Rogier Veenstra, die de overstap maakt naar eersteklasser Goes.

De Nooijer leverde deze week zijn contract in bij Jupiler Leagueclub Telstar, omdat hij geen plezier meer haalde uit zijn rol als assistent-trainer. Hij maakt het lopende seizoen af bij derdeklasser Philippine en stapt daarna over naar de Middelburgse fusieclub. ,,Ik heb de afgelopen tijd ook contact gehad met andere clubs, maar Zeelandia Middelburg kwam op het juiste moment’’, vertelt De Nooijer. ,,Het is een grote club, met een flinke jeugdafdeling. Er ligt een mooie uitdaging.’’

De Nooijer werkte eerder als hoofdtrainer bij Zaamslag, Walcheren en RCS. De medeoprichter van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) was ook jeugdtrainer bij FC Twente. De kans is aanwezig dat hij het hoofdtrainerschap bij Zeelandia Middelburg gaat combineren met een functie bij een club in het betaalde voetbal. Nadat Rogier Veenstra zijn vertrek naar Goes had aangekondigd, zong de naam van De Nooijer al direct rond bij Zeelandia Middelburg.

,,We hadden echter niet verwacht dat we hem konden halen”, erkent bestuurslid technische zaken Erik Malcorps. ,,Toen doorsijpelde dat hij misschien terug naar Zeeland wilde, werd het een reële gedachte.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement