Volledig scherm
Archieffoto © RGB Stock

Zaterdagteam FC Bergen uit de competitie gehaald

zaterdag 4CDe zaterdag 1 van FC Bergen wordt uit de competitie gehaald. Wegens personele problemen was het voor interim-trainer Michiel Wilting onmogelijk om elke week met een volwaardig elftal aan een wedstrijd te beginnen.

Aan het begin van het seizoen stond Wally Ista nog aan het roer bij het eerste elftal van de zaterdagtak van de club uit Bergen op Zoom. Na de winterstop viel het elftal uit elkaar en dat had volgens Wilting verschillende redenen. ,,Spelers kampten met blessures en motivatieproblemen. De resultaten vielen tegen en de spelersgroep had het vertrouwen in de trainer opgezegd. Ook Wally vond het natuurlijk erg jammer, maar het bestuur kon niet anders. Na het vertrek van Ista hadden we nog maar elf selectiespelers en dat werkte gewoon niet’’, zegt een teleurgestelde Wilting.

Geen doorstroming

Wilting, die al jaren als vrijwilliger werkt bij FC Bergen, fungeerde ook als trainer van de A1 van de club. Volgens hem was er te weinig doorstroming vanuit de jeugd om de zaterdag 1 te redden. ,,Ik had zeven spelers op het oog die ik wilde laten doorstromen. Uiteindelijk werden het er drie. Spelers van lagere seniorenelftallen oproepen had ook geen zin. Het was niet haalbaar om dit elftal in stand te houden en daar baal ik erg van’’, vervolgt Wilting.

Doorstart

Dit seizoen wordt het elftal uit de competitie gehaald, maar volgend jaar wil de club een doorstart maken. ,,Het is aan onze technisch coördinator wie er volgend seizoen trainer wordt van de zaterdag 1. Het moet snel geregeld worden’’, aldus Wilting. FC Bergen was twaalfde (van de dertien) in zaterdag 4C.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement