Volledig scherm
Alex Smekens (links) en Nicky Molenaar van Be Ready uit Hank spelen zondag tegen hun oude club Irene'58. foto Else Loof/Pix4Profs

Zaalvoetbalvrienden treffen elkaar op het veld bij Be-Ready - Irene'58

ZONDAG VIERDE KLASSE D - Sportpark de Schiethoek is zondagmiddag het decor voor de ontmoeting tussen Be Ready en Irene’58. Voor twee spelers van de Hankse ploeg betekent dit een speciaal weerzien.

Nicky Molenaar (24) en Alex Smekens (27) maakten deze zomer samen de overstap van Irene’58 naar de ploeg uit Hank en treffen in de tweede speelronde hun oude ploeg. “Ik speel eigenlijk tegen mijn eigen team”, zegt Molenaar erover. “Acht jaar heb ik bij Irene’58 gespeeld en nu voetbal ik ineens tegen oranje. Ik moet me inhouden om tijdens de wedstrijd niet ‘Irene-bal!’ te roepen.”

Een nieuwe uitdaging was de drijfveer om deze zomer Den Hout achter hun te laten en in Hank verder te voetballen. Het zaalvoetbalteam waarin de twee samen spelen had een belangrijk aandeel in de transfers. Smekens: “Edwin Slegt, de sponsor van onze zaalvoetbalploeg, is ook werkzaam bij Be-Ready. Hij zag ons vorig seizoen aan het werk met Irene’58 tegen Be-Ready en vroeg ons deze zomer of we richting Hank wilde komen.”

Omdat ook zaalvoetbal-teamgenoten Mitchell de Rooij (Veerse Boys) en Michiel Geijsman (zonder club) naar de club werden gehaald, werd de keuze voor Molenaar makkelijker gemaakt. “Als er niet zoveel bekenden bij Be-Ready speelden, weet ik niet of ik Irene’58 had verlaten.”

Molenaar verwacht zondag een spannende ontmoeting: “Met Jacco van Laarhoven (Madese Boys) heeft Irene’58 een goede speler binnen gehaald. Hem en Erwin Timmermans moeten we in de gaten houden.” Uiteindelijk is promotie het doel in Hank. “Met Be-Ready de derde klasse in, dat lijkt ons geweldig.”