Yvan Nkundumugisha
Volledig scherm
PREMIUM
Yvan Nkundumugisha © Pix4Profs-Ron Magielse

Yvan Nkundumugisha: ‘Voetbal heeft mij geholpen om me hier thuis te voelen’

Hij verhuisde op zijn twaalfde van Burundi naar Nederland en heeft hier zijn draai gevonden: Yvan Nkundumugisha (24) mocht bij NAC dromen van profvoetbal, maar geniet nu bij zijn club Rood-Wit. Dit is zijn verhaal.

,,Ik ben opgegroeid in Burundi, Afrika. Daar heb ik de eerste twaalf jaar van mijn leven gewoond. Mijn jeugd was prima, voor het grootste deel. Ik zat gewoon op school, had vriendjes en was altijd buiten. Ik zat op basketbal, voetballen deed ik op straat met jongens uit de buurt. Maar het leven daar was onstabiel. Als je thuis kwam, hoorde je dat er dingen niet klopten in het land. Dat mensen voor niks werden opgepakt. We konden niet blijven, er zat en zit nog altijd een dictator. Dus toen zijn we naar Nederland verhuisd: mijn moeder, mijn broer, zus, zusje en ik. Mijn vader overleed toen ik negen was.”

  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.