Volledig scherm
Hans Kraay jr. © BSR/SOCCRATES

Wordt Hans Kraay jr. trainer van Robert Braber? ‘Als Kogelvangers mij wil, kom ik je ophalen’

Zien we Hans Kraay jr. binnenkort aan het werk als trainer in West-Brabant? Het zou zomaar kunnen. Als de analist van FOX Sports zijn woord houdt, wordt hij spoedig de trainer van Kogelvangers uit Willemstad, de derdeklasser waar Robert Braber komend seizoen speelt. 

Bij het programma Goedemorgen Eredivisie herinnerde Robert Braber, tegenwoordig accountmanager bij RKC Waalwijk, Kraay aan zijn afspraak. ,,De laatste keer dat ik Hans sprak, zei hij dat we samen een amateurclubje zouden oppakken. Hij had hele plannen. Maar ik heb sindsdien niets meer van hem gehoord”, zei de ex-prof in gesprek met Fresia Cousiño Arias. 

Kraay jr. zat in de studio en reageerde op de woorden van Braber. ,,De laatste keer dat ik hem zag, was hij nog teammanager van RKC en ik trainer van Lienden. Hij was zo afgetraind, dat ik zei: als ik ooit nog wat anders ga doen - ik ben nu al anderhalf jaar gestopt - dan kom ik je halen”, zei hij, waarna hij zich tot Braber richtte. ,,Ik kom mijn woord na: als Kogelvangers mij als hoofdtrainer wil, kom ik je ophalen.”

,,Ik wacht je belletje af”, antwoordde Braber lachend. Of Brian Roquas, trainer van de zaterdagderdeklasser, serieus voor zijn baan moet vrezen, valt te bezien. Kraay trok zich al snel terug. ,,Ja, maar ik ga voorlopig niet trainen.”

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.