Voor WVV'67 (groen-zwart) en ODIO lijkt er een derde seizoen in vier jaar tijd op Zeeuws-Vlaamse bodem aan te komen. Drie clubs moeten van de KNVB meevoetballen met de elf overgebleven Zeeuws-Vlaamse vierdeklassers. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Voor WVV'67 (groen-zwart) en ODIO lijkt er een derde seizoen in vier jaar tijd op Zeeuws-Vlaamse bodem aan te komen. Drie clubs moeten van de KNVB meevoetballen met de elf overgebleven Zeeuws-Vlaamse vierdeklassers. (archieffoto) © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Woensdrechtse Voetbal Federatie trekt aan de bel: voor drie clubs dreigen urenlange busreizen naar Zeeuws-Vlaanderen

amateurvoetbalNu het amateurvoetbal vanaf 1 juli weer is toegestaan, is het aftellen geblazen naar de bekendmaking van de indelingen van de competities op vrijdag 10 juli. Een aantal West-Brabantse clubs wacht angstvallig af, drie van hen lijken zich op te moeten maken voor verre reizen naar Zeeuws-Vlaanderen.

  1. Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertopper Moerse Boys - Madese Boys’
    PREMIUM
    column

    Hoe stoer zou het zijn, een krantenkop als: ‘Chantal beslist bekertop­per Moerse Boys - Madese Boys’

    Vergeet Aletta Jacobs, Fannie Blankers-Koen, Lieke Martens en Vivianne Miedema. Het nieuwe boegbeeld van een moderne generatie Nederlandse vrouwen heet Ellen Fokkema. De Friezin uit kerkdorp Slappeterp (drie straten, één mini-camping met gezellige theetuin) gaat komend seizoen geschiedenis schrijven. Haar club, vierdeklasser Foarút (vertaald vanuit het Fries: vóóruit), heeft van de KNVB toestemming gekregen haar in te schrijven bij het eerste van de mannen van de trotse zaterdagvierdeklasser. Een primeur!