Volledig scherm
Sander Wirix.

Wirix met afstandsschoten gevierde man bij Rood-Wit

ZONDAG TWEEDE KLASSE E - Rood-Wit pakte in de eerste speelronde de eerste drie punten door met 1-3 te winnen van Sarto. Sportieve revanche, want door de Tilburgse ploeg liep Rood-Wit vorig seizoen net de nacompetitie mis. Sander Wirix vond met zijn afstandsschoten van net buiten het zestienmetergebied twee maal het doel en was daardoor de belangrijkste man op het veld.

“Ik was in eerste instantie vooral blij voor het team maar na die wedstrijd drong het pas tot me door dat ik er twee had gemaakt. Die laatste goal vierde ik ook bewust met het team omdat ik het belangrijk vind om een goede teamgeest te hebben. We hebben dit jaar een selectie waarmee we hoge ogen kunnen gooien.” Sander Wirix maakte twee jaar geleden de overstap van vierdeklasser Sprundel naar Rood-Wit, dat uitkomt in de tweede klasse E. “Onder trainer Reinald Boeren heb ik vorig seizoen veel geleerd. Het verschil in niveau is groot. Toch heb ik ongeveer 70% van de wedstrijden mogen spelen, daar ben ik blij mee. Dit seizoen is mijn doel om elke wedstrijd te spelen.”

Bij Sprundel speelde hij als aanvallende middenvelder en kwam hij tot vijftien goals. In Sint Willebrord is hij meer verdedigend ingesteld. “Als ik als verdedigende middenvelder acht doelpunten kan maken, ben ik tevreden. Echter vind ik de teamprestatie het belangrijkst.”

De 22-jarige Sprundelse weet nog niet of hij zijn plafond inmiddels heeft bereikt. “Ik hoop ooit nog een stap te kunnen maken richting de eerste klasse of hoofdklasse. Maar we zullen zien hoe het de komende tijd gaat lopen. Ik ben bij Sprundel vertrokken omdat ik ambitieus ben en graag op hoger niveau wil voetballen. Die ambitie is niet verdwenen.”

Waar Wirix wel zeker van is, is wat zijn laatste club zal zijn. „Sprundel, geen twijfel over mogelijk. Daar sluit ik mijn voetballoopbaan af.”

Naam: Sander Wirix
Leeftijd: 22 jaar
Club: Rood-Wit (ZO 2E)
Positie: Verdedigende middenvelder
​Ambitie: Eerste- of hoofdklasse