Volledig scherm
Stefan Kok, hier scorend tegen ONI, staat in het kalenderjaar 2019 op 45 doelpunten voor Oosterhout. (archieffoto) © Pix4Profs / Johan Wouters

Winterstop komt te laat voor SCO, Oosterhout straft RFC af

zaterdag 4ESCO verloor tegen hekkensluiter Willem II voor de derde keer op rij dure punten. Waar er tegen het zaterdagelftal van Dongen en IFC werd verloren, had het tegen Willem II 94 minuten nodig om tot een doelpunt te komen. Olympia'60 werd op eigen huis geklopt door ZBC'97, dat daarmee de periodetitel binnenhaalde. Oosterhout was in de tweede helft te sterk voor het kansenmissende RFC.

Dongen - IFC 1-5 (1-2). 0-1 Gerald Verhoef, 0-2 Ufuk Akkanoglu, 1-2 Vince van Miert, 1-3 Moustakim Atlagh, 1-4 Perry van Wijk en 1-5 Akkanoglu.
Dongen-trainer Rik Vermeulen was tevreden over de eerste helft van zijn ploeg: “We stonden goed en speelden via de counter een aantal mogelijkheden bij elkaar.” Vince van Miert wist een prachtige goal te maken door een afgeslagen voorzet vanaf de rand van de zestien op de slof te nemen en in de verre hoek te schieten.

RFC - Oosterhout 1-3 (1-0). 1-0 Marciano Broeders, 1-1 en 1-2 Stefan Kok, 1-3 Robby van Vugt.
RFC-trainer Mo Duzgun baalde enorm van de nederlaag: “We hadden met 7-0 kunnen winnen. Maar dan gold die bekende voetbalwet: we kregen de doelpunten tegen omdat we zelf de kansen niet afmaakte.” Nadat Marciano Broeders de 1-0 scoorde had Jeffrey Leemans de grootste kans om RFC op een grotere voorsprong te zetten. Hij miste een strafschop. 

Oosterhout-trainer Ahmet Türkücü zag een andere wedstrijd: “Wij waren beter, bepaalden het tempo en speelden verzorgd voetbal.” De trainer was trots op de wijze waarop zijn ploeg de achterstand weggewerkt had.

Olympia’60 - ZBC’97 0-3 (0-1). 0-1 Geert Cleef, 0-2 Rui Almeida Monteiro, 0-3 ZBC’97.
Olympia’60 kent een probleem volgens trainer Frans Ceton: “We scoren niet.” Olympia’60 speelde de eerste helft wisselvallig. “Het was soms slordig, soms fantastisch.” Na rust zocht Olympia’60 naar de gelijkmaker, maar in plaats daarvan kregen ze een counter om de oren.

Willem II - SCO 1-1 (1-0). 1-0 Genaro Nepomuceno, 1-1 Abdelaziz Negro.
SCO speelde een dramatische eerste helft volgens trainer Edwin Verheijen. “De winterstop is drie weken te laat gekomen. We hadden geen strijd en beleving en ook aan kwaliteit ontbrak het.” SCO miste Robin van den Noort, Axel Kastelijns en Tom Rijvers. “Maar dat zou tegen Willem II niet uit moeten maken”, volgens Verheijen.