Welberg speelde een met vlagen verhit potje tegen Rimboe. Waar af en toe wat afkoeling nodig was, werd de wedstrijd onder arbiter Koremans toch uitgespeeld.
Volledig scherm
Welberg speelde een met vlagen verhit potje tegen Rimboe. Waar af en toe wat afkoeling nodig was, werd de wedstrijd onder arbiter Koremans toch uitgespeeld. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Welberg en Rimboe houden elkaar in verhit potje in evenwicht, DEVO verrassend onderuit in Aardenburg

zondag 5AWelberg en Rimboe streden niet alleen tegen de storm, maar vooral ook met elkaar. Na een middag vol onderlinge irritaties en een afkoelingsperiode worden de punten broederlijk gedeeld: 3-3. DEVO wist allesbehalve van het puntenverlies van Rimboe te profiteren en ging onderuit bij Aardenburg.

Welberg - Rimboe 3-3 (1-1) 0-1 Hakan Patan, 1-1 Luuk Deckers, 1-2 Stijn van Gent, 2-2 Peter van Giels, 3-2 Mats Meeusen, 3-3 Ömer Tekinbas.
Welberg-coach Toon Magielse had in zijn lange trainerscarrière nog nooit zo'n foutenfestival vanwege de harde wind gezien. ,,Het was onbekwaam. En met al die bomen langs het veld was het ook gevaarlijk.” Ook volgens Rimboe-trainer Yasin Cayir had het duel nooit mogen doorgaan. ,,Als voetballende ploeg waren wij bovendien in het nadeel.” 

Het ging na het laatste fluitsignaal van arbiter Ad Koremans ook over de vele irritaties in het veld. Al vroeg in de partij kregen Mitch Krens (Welberg) en Hakan Patan (Rimboe) het met elkaar aan de stok. Mahjid Asarikh moest later in de eerste helft in bedwang worden gehouden door medespelers en in de muur ruziede Salim Boutaghmass nog wat na. Ook was er een opstootje tussen Erik van Minderhout en Boutaghmass, na wat duw- en trekwerk waarbij Rimboe tevergeefs een strafschop claimde. In het tweede bedrijf ging het gekrakeel door, totdat Koremans het in de 68e minuut welletjes vond. De rustig leidende arbiter uit Oudenbosch lastte een afkoelingsperiode in. ,,Ik was het even spuugzat, na commentaar van beide kanten.” 

Tussen de ruzies door werden er ook nog doelpunten gemaakt. Hakan Patan opende de score voor een veel sterker Rimboe, met op slag van rust een fraaie gelijkmaker van Luuk Deckers: 1-1. Na de thee zette Stijn van Gent de bezoekers weer op voorsprong na een uitgespeelde aanval. Peter van Giels had bij de tweede paal vrijwel meteen het antwoord paraat: 2-2. Welberg nam zelfs de leiding: Mats Meeusen bleef rustig na een dieptepass: 3-2. Na de onderbreking redde Omer Tekinbas met een rake vrije trap voor Rimboe het punt: 3-3.

Cayir noemde de remise een tegenvaller in de titelstrijd met NVS. ,,Maar er volgen nog genoeg wedstrijden om het recht te zetten en we hebben al een periode op zak. Wij willen dolgraag naar de vierde klasse.” Magielse noemde het punt verdiend. ,,Natuurlijk hebben zij de beste voetballers. Maar met onze uitbraken waren wij net zo gevaarlijk.”

Hoofdplaat - NVS 1-4 (1-3). 0-1 Gerben Cools, 0-2 Matthé Schelven, 1-2 Rick Ghijs, 1-3 Sjoerd Marcusse, 1-4 Gerben Cools.
“Het weer en het veld waren beide barslecht. We behaalden een dikverdiende zakelijke overwinning”, zei NVS-trainer Joost Hulshof na afloop.

Aardenburg - DEVO 2-1 (0-1). 0-1 Rick van Batenburg, 1-1 Pablo van de Geuchte, 2-1 Mart Huisman.

Lepelstraatste Boys - HSC'28 afgelast.

Corn Boys - De Schutters afgelast.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.