Volledig scherm
Jurgen Arnouts © Koen Mol

Wegen Roosendaal en Jurgen Arnouts scheiden per direct

ZONDAG TWEEDE KLASSE E – Zondagtweedeklasser Roosendaal en trainer Jurgen Arnouts hebben in goed overleg besloten per direct uit elkaar te gaan. Eerder werd al bekend dat het aflopende contract van Arnouts niet verlengd zou worden.

Arnouts stond anderhalf jaar aan het roer bij Roosendaal, dat door een leegloop vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse en nu in zondag 2E opnieuw een degradatiestrijd voert.

Die situatie is niet de aanleiding om de samenwerking met Arnouts te stoppen, benadrukt secretaris Dirk van Loon: "De resultaten zijn niet denderend, maar dit is zeker niet leidend geweest in ons besluit. Zoals onderling afgesproken hebben we begin december gesprekken met hem gevoerd. Toen hebben we al besloten dat we eind dit seizoen afscheid van elkaar wilden nemen, zeker ook omdat langer dan twee jaar doorgaan tegenwoordig ook juridische aspecten met zich meebrengt.”

Van Loon wilde benadrukken dat er geen sprake is van strubbelingen. "We hebben gekeken naar de toekomst van de club. Tijdens een gesprek met de trainer bleek dat wij niet langer hetzelfde verwachtingspatroon of ideeën hadden. Zonder onderlinge spanning en verwijten hebben we samen geconcludeerd dat het wellicht beter was om meteen te stoppen.”

Arnouts, eerder trainer bij Schijf en later bij Moerse Boys - waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse - bevestigt de woorden van Van Loon. "Klopt, ik kan me prima vinden in de lezing van de club.” Roosendaal maakt vermoedelijk het seizoen af met assistent Remco Broos als interim-coach en zoekt naar een opvolger.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.