Volledig scherm
Iwan Geense van Noad'67 loopt voorop tijdens de training. © Chris van Klinken/Pix4Profs

‘We hebben met Noad’67 wel iets recht te zetten tegen WHS’

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Misschien hangt Noad’67- coach Ad Palings zaterdag in de kleedkamer de statistieken van de duels met WHS wel aan de muur. Het laatste succes voor de Fliplanders dateert uit het seizoen 2011/2012.

De laatste zes derby’s tegen de rivaal uit Sint Annaland werden verloren, vorig jaar nog met de beschamende cijfers van 5-0 (uit) en 2-5 (thuis). Iwan Geense is duidelijk: „De laatste jaren hebben die duels ons niet veel goeds gebracht. We hebben iets recht te zetten.”

Geense (35) werd zaterdag bij Kogelvangers al in de rust gewisseld met het oog op de derby. De routinier is terug na liesklachten en helemaal pijnvrij. Maar risico’s wilden ze bij Noad’67 met de steunpilaar in de verdediging niet nemen. „Ik ben er tegen WHS zeker bij. Zo’n wedstrijd wil je niet missen.”

Vorig seizoen pakte Noad’67 als nummer vier naast de nacompetitie. Nu staat de ploeg in de brede middenmoot. Daar hoort in feite ook WHS bij, na twee nederlagen op rij. Geense is niet ontevreden. „We hebben een gedreven groep, met jongens die graag willen. We kunnen het iedereen in zaterdag 3B moeilijk maken, maar net zo goed verliezen. Deze competitie is onvoorspelbaar, met veel ploegen die heel dicht bij elkaar staan.”

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Bram Kot staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.