Wendy de Meulmeester (midden, hier op archiefbeeld) scoorde driemaal tegen Bavel 2 en mocht spreekwoordelijk de wedstrijdbal mee naar huis nemen. (archieffoto)
Volledig scherm
Wendy de Meulmeester (midden, hier op archiefbeeld) scoorde driemaal tegen Bavel 2 en mocht spreekwoordelijk de wedstrijdbal mee naar huis nemen. (archieffoto) © Joyce van Belkom

Vroege treffer nekt Bavel, wedstrijdbal gaat naar OVV'67-spits Wendy de Meulmeester

vrouwenvoetbalBavel leed een gevoelige nederlaag in Etten-Leur. Een vroege tegentreffer zorgde ervoor dat Bavel op de verdedigingsmuur van DSE stuitte.

HOOFDKLASSE B
DSE - Bavel 1 1-0 (1-0).
Bavel-trainer Mark van Gils was ‘not amused’ na de 1-0-nederlaag in Etten-Leur. Al na vier minuten tikte DSE-speelster Francien Buurstee de 1-0 binnen. ,,Dat was direct ook de enige keer dat ze voor ons doel kwamen en die scoorde ze. Daarna liep de tegenstander alleen maar achteruit, zeer frustrerend. We hadden zeker vier, vijf goede kansen op de gelijkmaker, maar de bal wilde er maar niet in. Heel jammer, we hadden goede zaken kunnen doen voor die gewilde derde plaats.” 

DSE-trainer Peter Baan maalde er niet om dat Bavel klaagde om hun verdedigende bedoelingen. ,,Dit waren voor ons drie vette bonuspunten. Bavel dwong ons verdedigende spel af door zeer hoog te gaan staan. Ik was trots op mijn meiden. Niet vanwege het spel, maar wel vanwege de getoonde inzet.”

EERSTE KLASSE D
OVV’67 - Bavel 2 5-1 (1-0).
OVV’67-trainer Patrick van Biezen vond de score de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen goed weergeven. ,,We wonnen terecht, we hadden er hard voor gewerkt. De eerste helft bood Bavel goed tegenstand, de tweede helft was het verzet na een kwartier wel gebroken van hun kant. Wendy de Meulmeester scoorde een hattrick, Maartje van Dongen en Tessa Oomen (penalty, red.) zorgden voor de 5-1-eindstand.”