Nassim Asrih maakt de 4-1 voor Dongen en dat zorgt voor een feestje binnen de lijnen.
Volledig scherm
Nassim Asrih maakt de 4-1 voor Dongen en dat zorgt voor een feestje binnen de lijnen. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Vreugde en opluchting na eerste driepunter Dongen

derde divisieHet was billenknijpen tot de laatste vijf minuten, maar de eerste zege voor Dongen is binnen. Op eigen veld versloeg de ploeg van Osman Erbas FC Lienden met 4-1.

Dongen liet in de eerste helft bij vlagen geweldig veldspel zien en was overduidelijk de sterkere partij ten opzichte van FC Lienden. Nassim Asrih, in tegenstelling tot de laatste weken startte hij als aanvallende middenvelder, was ongrijpbaar voor de defensie van de bezoekers. Het resulteerde in een 2-0 ruststand voor de Dongenaren dankzij goals van Asrih en spits Robin de Man.

De thuisploeg zakte in de tweede helft wat weg, kreeg een goal tegen uit een met het hoofd verlengde vrije trap en zag rechtsback Mohamed Mansaray vertrekken met een rode kaart. De back liep door op een speler van FC Lienden, maar de kaart was wat zwaar bestraft.

Tweede rood

Het werd billenknijpen tot vijf minuten voor tijd. Lienden kreeg een vrije trap op het middenveld, Dongen-verdediger Luuk Hultermans liep slim nog even door met de bal en werd onderuit getrapt: ook een rode prent aan de kant van de bezoekers. 

Jawad Bellahsan had het veld toen al betreden voor de Dongenaren. De buitenspeler zag de scheidsrechter naar de stip wijzen, eiste de bal op en faalde niet oog in oog met de doelman van zijn oude werkgever: 3-1. Asrih maakte het Dongense feestje compleet door er 4-1 van te maken met een prachtige boogbal in de lange hoek. 

De eerste drie punten zijn binnen. Dongen stijgt flink op de ranglijst van de derde divisie: het bezet nu de tiende plaats.

  1. Gehandhaafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan
    PREMIUM
    column

    Gehand­haafd? Dat voelt toch een beetje als slagen zonder dat je eindexamen hebt gedaan

    ‘Verscherpte coronamaatregelen: voetbalseizoen voor amateurs voorbij’, kopt deze krant afgelopen maandagavond op de eigen website. Ietwat voorbarig zo lijkt het. Want, de KNVB zélf is in deze minder stellig: de bond brengt naar buiten dat de clubs inderdaad tot 6 april op slot blijven, maar er wel degelijk ook voor de amateurs een scenario denkbaar is dat de competitie hervat wordt.