Volledig scherm
DSE is kampioen, en dat moet gevierd worden. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Vreugde bij DSE na binnenslepen titel in vierde klasse

zondag 4bDSE gaat naar de derde klasse. Nadat het met 4-1 afrekende met NSV kon de champagne ontkurkt worden. De titel in de vierde klasse B is definitief binnen.

De zenuwen waren in de eerste tien minuten ook bij de spelers van DSE enigszins zichtbaar. Dat NSV na zo'n twee minuten al op voorsprong kwam, werd door helemaal niemand verwacht. Door geklungel in de Etten-Leurse achterhoede kon Ronnie Kerstens met een geplaatste schuiver profiteren. ,,We begonnen de eerste vijf minuten heel erg zenuwachtig, daarna is NSV er niet meer aan te pas gekomen”, vertelde DSE-trainer Willem Lambregts.

DSE rechtte de rug en kwam binnen no-time weer op voorsprong. Pjotr Hendrickx zorgde, na een ongelukkige handsbal, vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker. Vijf minuten later was de spits opnieuw op zijn hoede toen hij met een intikkertje de 2-1 binnenschoof. Zijn broertje Kjell bracht het talrijk opgekomen publiek helemaal in extase toen de technische begaafde speler halverwege het eerste bedrijf op magistrale wijze een vrije trap in de linkerbovenhoek krulde: 3-1.

,,Alle puzzelstukjes van dit seizoen vielen in elkaar”, vervolgde Lambregts. De pas 30-jarige trainer hoefde zijn spelersgroep nauwelijks te motiveren. ,,Dat ging eigenlijk helemaal vanzelf, in de voorbespreking maakten sommige spelers zelfs nog grappen over en weer. Dat zegt, denk ik, genoeg over de spirit binnen dit team.”

DSE mag zich nu gaan bewijzen in de derde klasse van het zondagvoetbal. ‘’We kennen een relatief jonge selectie, dat maakte deze prestatie nog een stukje mooier. Er komt in de derde klasse wel een stukje ervaring bij kijken, maar dat is voor latere zorg. Eerst gaan we dit unicum goed vieren”, aldus Lambregts.

DSE - NSV 4-1 (3-1). 3. Ronnie Kerstens 0-1, 10. Pjotr Hendrickx (pen.) 1-1, 17. Pjotr Hendrickx 2-1, 25. Kjell Hendrickx 3-1, 58. Pjotr Hendrickx 4-1.