Trainerswissel bij ONI: Frank Kusters maakt plaats voor Mark Kroese.
Volledig scherm
Trainerswissel bij ONI: Frank Kusters maakt plaats voor Mark Kroese. © stockfoto

Voormalig jeugdtrainer NEC Kroese neemt stokje over van Kusters bij ONI

trainerscarrouselONI heeft in Mark Kroese een nieuwe trainer gevonden. De oefenmeester zat zonder club nadat hij in de zomer van 2019 betaald voetbalorganisatie NEC verliet. Bij de Nijmegenaren was Kroese jeugdtrainer van het O18-elftal.

De pas 34-jarige Kroese heeft al een aardig trainersverleden. De geboren Groningen begon in Zwolle bij tweedeklasser Be Quick'28 als jeugd en assistent-trainer. Bij toenmalig hoofdklasser Drachtster Boys leerde Kroese de kneepjes van het vak als assistent van Fred de Boer.

Bij Grijpskerk stond Kroese voor het eerst op eigen benen. In zijn eerste seizoen loodste hij de ploeg naar de achtste plaats in de derde klasse. Het jaar nadien redde hij het zogeheten vege lijf van Grijpskerk door zich via de nacompetitie te handhaven.

Het leverde Kroese in de zomer van 2017 een stap omhoog op naar destijds kersvers eerstedivisionist NEC. Bij de Nijmegenaren is hij trainer van de O18 en later assistent-trainer van NEC O19.

Bij ONI, momenteel koploper in de derde klasse, volgt Kroese vertrekkend trainer Frank Kusters op. Voor Kusters blijft het verblijf in ‘s-Gravenmoer beperkt tot één seizoen. Hij volgde André van Vugt op die het jaar daarvoor in de vierde klasse kampioen werd met ONI. Kusters werkte eerder bij onder andere Den Dungen, BLC en Oirschot Vooruit.