Volledig scherm
Josimar Pattinama (tweede van links) was verantwoordelijk voor de 1-0. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Volwassen Halsteren kan derde divisie al ruiken na thuiszege

Video'sHalsteren is dicht bij de derde divisie. In het eerste duel in de finale van de nacompetitie werd Quick'20 thuis verslagen: 1-0. Zondag volgt de return.

Hoofdklasser Halsteren speelde volwassen tegen de derde divisionist die tegen degradatie vocht. De ploeg liet de bal aan het meer vaardige Quick'20, dat zich daar geen raad mee wist. Bovendien hielp een vroeger treffer Halsteren in het zadel. Na een lange bal bleef Josimar Pattinama koel en schoot hij hard in de korte hoek. Daardoor kon de thuisploeg het zo gewenste spelletje blijven spelen. Dreigen deed Quick wel, maar kansen kreeg de bezoekende ploeg niet.

Volwassen

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Een volwassen Halsteren speelde de wedstrijd dood. Een momentje van onoplettendheid leidde de grootste kans van Quick in, maar in kansrijke positie werd naast gekopt. Quick bleef drukken, maar de defensie onder leiding van wolkenkrabbers Perry Bierkens en Roycel James stond uitstekend. In het slot kwam Quick nog goed weg toen Jelle Voermans en Jordi Nijs grote kansen op de 2-0 misten. Zondag moet Halsteren bij Quick de 1-0 verdedigen om te promoveren naar de derde divisie. BN DeStem doet live verslag vanuit Oldenzaal.

De reactie van uitblinker Perry Bierkens (video)

De winnende 1-0 van Halsteren-spits Josimar Pattinama (video)

De reactie van trainer Ruud Pennings

Volledig scherm
Halsteren scoort de 1-0 via Josimar Pattinama (nummer 9) © BN DeStem
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement