Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Voltena behoudt koppositie na overwinning tegen Kraftwell

VOLLEYBAL - Door de overtuigende zege op Kraftwell Symmachia blijft IMS/Voltena fiere koploper in de tweede divisie D.

VROUWEN TWEEDE DIVISIE D.
Kraftwell Symmachia - IMS/Voltena (0-4).
"We zitten in een flow", zei trainer-coach Guillermo Boogers, die op voorhand een moeilijk duel verwachtte. "Kraftwell stijgt soms boven zichzelf uit. Aan ons de taak om dat tegen te houden." En dat lukte met een uitblinkende Sarah van Esch in de eerste twee sets. Daarna haperde de Nieuwendijkse motor even, maar werd deze tijdig weer gestart om de vijf punten mee naar huis te nemen.

VROUWEN DERDE DIVISIE A.
Voltena 2 - Spie/De Burgst (4-0).
"Onze foutenlast is te hoog", zei trainer-coach Chris Konings, die zag dat een versterking van het eerste damesteam de fouten van de Bredase formatie afstrafte. "We zitten geen enkel moment in de wedstrijd." Ondanks dat lagen er kansen om de tweede set binnen te slepen, maar deze ging nipt verloren: 28-26. "Als we deze winnen, dan kunnen we wellicht de wedstrijd kantelen."

MANNEN DERDE DIVISIE A.
VOKO - Voleco (3-1).
Loon naar werken", stelde trainer-coach Matthijs Swolfs, die zag dat zijn team drie sets de druk op de bezoekers hield. "Voleco maakte geen enkel moment aanspraak op de winst." In de vierde set leek Voleco rijp voor de slachtbank,
maar VOKO begon fouten te maken waar de gasten profiteerden en uiteindelijk een puntje afsnoepte: 18-25.

ROWI - Jola Olympus (3-1).
"We maken onvoldoende gebruik van de zwakke passlijn van de aanvallend sterke tegenstander", zei trainer-coach John Mutsaers, die vond dat zijn ploeg iedere set goede fases had. "De belangrijke punten zijn echter voor ROWI."
Toch wonnen de bezoekers de tweede set met 22-25.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.