Volledig scherm
Peter Remie (links) en Gabor Babos. © Else Loof/Pix4Profs

Voetbalvrienden van NAC lijnrecht tegenover elkaar bij Unitas'30 - BSC

ZONDAG DERDE KLASSE A - Twee oud-NAC’ers treffen elkaar zondag in de derde klasse A als trainers: Gabor Babos bij BSC, Peter Remie bij Unitas’30.


Unitas’30 maakte vorige week een valse start. De ploeg van trainer Peter Remie ging met 1-0 onderuit op bezoek bij HVV’24 in Hulst. BSC wist haar eerste duel wel te winnen. Op sportpark Vierhoeven wist de formatie van trainer Gabor Babos FC Bergen met 3-1 te verslaan.

NAC
Zondag staan de twee clubs tegenover elkaar in Etten-Leur. De wedstrijd Unitas’30 – BSC is een clash tussen twee oud-spelers van NAC. ‘’Ik was zelfs nog een jaar keeperstrainer van Gabor’’, zegt Remie lachend. "In totaal heb ik zo’n tien jaar als jeugdtrainer bij NAC gewerkt en daarna werd ik trainer van JEKA.’’

Babos, oud-doelman van onder meer NEC Nijmegen, Feyenoord en NAC besloot vorig seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. ‘’Ik zou eerst nog een jaar gaan keeper bij Halsteren, maar dat is toen niet meer door gegaan. Vervolgens deed de kans zich voor om trainer te worden bij BSC. Deze mogelijkheid wilde ik aangrijpen om mezelf verder te ontwikkelen als trainer. Ik wilde de praktijk meemaken en deze baan kan ik goed combineren met mijn werk bij NAC’’, meent Babos.

Promoveren
Zondag staan de vrienden lijnrecht tegenover elkaar en Unitas’30 is gebrand om de eerste zege van het seizoen te boeken. ‘’Na de misstap in Zeeland is het noodzakelijk voor ons om zondag te winnen. We zijn ons ervan bewust dat we dit seizoen moeten promoveren’’, besluit Remie zijn verhaal.