Volledig scherm
Bij VV Dongen stond wel een erg aparte VAR langs de lijn. © Daan de Jong

Voetbalhumor: swingend Dongen heeft geïmproviseerde VAR niet nodig

Derde Divisie zondagHet nieuwe VAR systeem in de eredivisie is al weken voer voor discussie. Het werkt goed, te goed of soms slecht volgens fans en kenners. Bij derdedivisionist VV Dongen is er zondagmiddag ook een VAR aanwezig, maar of die echt werkt?

Om die vraag meteen te beantwoorden: nee. De VAR bij Dongen is voetbalhumor op zijn best. De TV die op de dug-out is gepositioneerd is nergens op aangesloten en zorgt vooral voor hilariteit. De wedstrijd tegen ADO’20 zal alleen worden onderbroken wanneer er een tackle op de bal wordt gemaakt, hiervan heeft de VAR namelijk haarscherp beeld..

Tekst loopT door onder de foto

Volledig scherm
Het beeld op de VAR bij Dongen is net zo flauw als het systeem zelf. © Daan de Jong

Dongen schoot zeer goed uit de startblokken, want binnen twintig minuten stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong. In de tweede minuut schoof een vrijstaande Remon Koenen de bal vanaf een meter of dertien in het doel: 1-0. Anouar Moukouh was in de 20ste minuut het eindstation van een fraaie aanval. De linksbuiten knalde de bal bekeken in het doel en zette Dongen op 2-0. Hierna ging de Dongense storm liggen en deed ADO ‘20 wat terug via Clive Keus, die de ruststand op 2-1 bepaalde.

Na de thee begon Dongen wederom zeer scherp. Thomas Schilders dolde in de 48ste minuut twee spelers, dribbelde naar het doel en schoof de bal naar de meegelopen Glenn Kools, die voor een leeg doel niet faalde: 3-1. Hierna controleerde Dongen het duel en gaf de ploeg van Ruud Kaiser weinig meer weg. Een kwartier voor tijd gooide Koenen met zijn tweede goal van de middag het duel in het slot, want met een bekeken kopgoal zorgde hij voor een 4-1 eindstand.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.