Volledig scherm
PREMIUM
PRINSENBEEK, Johan Gabriëls die columns gaat schrijven voor BN DeStem Sport. Foto Jan Stads / Pix4Profs © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Vlieguren maken: van La Bombonera naar sportpark de Braak in het godvergeten Helmond

ColumnEen werkelijk fantastische foto. Het grote Argentinië neemt het op tegen het nationale team van één van de armste land ter wereld; Haiti. Het decor is La Bombonera (Spaans voor de snoeptrommel of chocoladedoos) Buenos Aires, thuishaven van Boca Juniors. Het meest intimiderende stadion ter wereld. De plaat vangt de beste voetballer ter wereld tegen de beste voetballer van Teteringen; Richelor Sprangers.

We gaan naar de foto. Drie spelers vechten een duel uit. Het lijkt erop dat Sprangers Argentijn Marcos Acuña door de stokken tikt en als winnaar uit het duel komt. Rechts van hem probeert ene Lionel Messi met een blok de doorgang van de Haïtiaanse nummer 9 te beletten. Op de achtergrond kijkt de ingevallen Cristian Pavón toe. Een beeld als een schilderij. Een krachtige foto van het voorlopige hoogtepunt in de carrière van de 20-jarige NAC'er.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.