Volledig scherm
© Getty Images

Vlam in de pan bij Advendo tegen SVC: ‘Leek in niets meer op voetbal’

Met nog een kwartier te spelen op de klok sloeg de vlam in de pan: de vijfde klasse-wedstrijd Advendo - SVC werd door een vechtpartij op het veld vroegtijdig gestaakt. Politieagenten moesten eraan te pas komen om de boel te sussen.

De vijfdeklasser uit Standdaarbuiten kwam na rust snel op voorsprong, en bouwde die daarna binnen een kwartier uit naar 0-3. Karel Daamen, coach van SVC, zag het gebeuren. ,,De scheidsrechter deelde wat gele kaarten uit en probeerde de spelers van Advendo tot rust te manen, zodat de wedstrijd gewoon uitgespeeld kon worden.” 

Na 79 minuten ontaardde de wedstrijd in een knokpartij. Een overtreding op de doelman van Advendo was de aanleiding van de onrust. ,,Er ontstond een opstootje, waar ook veel mensen langs de kant zich mee bemoeiden”, beschrijft Advendo-voorzitter Peter van Nijnatten de situatie. Hij benadrukte dat er volgens hem vooral niet-leden bij de ongeregeldheden te maken hadden. ,,Het liep behoorlijk uit de hand, daar ben ik zeker niet blij mee. Ik ga het laten bezinken, kijken wat hier verder mee kunnen.” Omstanders belden de politie, die snel ter plaatse was. ,,Dit leek in niets meer op hobbyvoetbal”, aldus Daamen.

De politiewoordvoerder kon zondagavond nog niets zeggen over het voorval.

  1. Cluzona heeft historische periodetitel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘
    Zondag 2E

    Cluzona heeft histori­sche periodeti­tel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘

    De naam is inmiddels in iedere uithoek van West-Brabant stevig gevestigd. En dat voor een vereniging die voluit geschreven eigenlijk geen naam heeft. Daar waar Cluzona (Club Zonder Naam) langskomt, daar galmt het bezoek van de tweedeklasser nog weken na. De kantinejuffrouw van het Tilburgse Sarto kan haar borst natmaken, want haar clublokaal kan zondag zomaar decor worden van een historische mijlpaal voor de club uit Wouw.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen