Volledig scherm
NVS-aanvoerder Rik van Hoek (midden) krijgt plots de bal in zijn voeten en kan van dichtbij uithalen. © Pix4Profs / Joris Knapen

Vivoo kan NVS niet van zich afschudden, Rimboe eindigt duel met negen spelers

zondag 5ARimboe haalde, tijdens het treffen met Lepelstraatse Boys, met slechts negen spelers het einde van de wedstrijd. Vivoo uit Huijbergen trok op de valreep bijna de zege naar zich toe, maar een uithaal in de slotminuten van middenvelder Niek Lameir ging net niet over de lijn.

Lepelstraatse Boys - Rimboe 1-1 (0-1) 0-1 Emre Aygun, 1-1 Dennis Stols. 

Nieuw Borgvliet - Sluiskil 8-2 (5-1) 1-0 Rick Adriaansen, 2-0 Benny van Eekeren, 3-0 Geert Verstraten, 3-1 Muhammed Kilic (pen.), 4-1 Jasper Scherpenisse, 5-1 Adriaansen, 6-1 Scherpenisse, 7-1 Mick Wilting, 7-2 Kilic (pen.), 8-2 Jibbe Schouwenaars.

NVS-Vivoo 1-1 (1-1) 17. Rick Luijkx 0-1, 33. Rik van Hoek 1-1.
Bijna trok Vivoo de partij nog naar zich toe, hoewel iedereen in Nieuw Vossemeer vrede leek te hebben met de 1-1 einduitslag. Niek Lameir haalde van afstand de trekker over, in wat zowat de slotminuut was. De pegel stuiterde, via de onderkant van de lat en de doellijn, terug het veld in.

De ploeg uit Huijbergen liet er in het cruciale duel geen gras over groeien en trok voor rust resoluut ten aanval, met Rick Luijkx als balvast aanspeelpunt en goaltjesdief Dimitri Ceuppens steeds op het vinkentouw. NVS had er zeker in het eerste kwartier geen antwoord op.

Volledig scherm
Doelpuntenmaker Rik van Hoek (midden) gaat het kopduel aan met zijn tegenstander van Vivoo. © Pix4Profs / Joris Knapen

NVS was hardleers, want het liet Luijkx bij een hoekschop vrij binnenkoppen: 0-1. Ook werd nog een treffer van Ceuppens geannuleerd vanwege buitenspel. Op slag van rust schoot Emile van der Beek voor een leeg doel nog naast, na matig ingrijpen van NVS-goalie Jorg de Jong.

Toch ging NVS met 1-1 naar de kleedkamer, met dank aan de bij een hoekschop mistastende Vivoo-doelman Joram Adriaanse. Voor aanvoerder Rik van Hoek was het daarna een koud kunstje om de gelijkmaker in te koppen.

De tweede helft liet een heel ander wedstrijdbeeld zien, met plots NVS als bovenliggende partij. Van Hoek: ,,We gingen dichter bij elkaar spelen en kwamen daardoor meer aan voetballen toe.’' Ondanks het veldoverwicht moest de thuisclub het vooral hebben van spelhervattingen.

Zaterdag 20 april

Vivoo – SDO’63 3-0 (0-0) 1-0, 2-0 en 3-0 Dimitri Ceuppens.

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.