Volledig scherm
Trainer Jan Lokhoff van Virtus maakt zich geen zorgen, ondanks de zwakke start van de Zevenbergse ploeg. "We hebben zelf voor 3A gekozen, een leuke, maar ook sterke klasse." foto Else Loof/Pix4Profs

Virtus-trainer Lokhoff belt met Babos om HVV'24 te bestrijden

ZEVENBERGEN - Virtus is het seizoen slecht gestart. De club uit Zevenbergen maakte de overstap van zondag 3B naar 3A en staat daarin nu onderaan met twee punten uit vijf duels. Maar trainer Jan Lokhoff maakt zich vooralsnog niet druk.

"De overstap naar 3A hebben we zelf aangevraagd", zegt Lokhoff. "We hoeven dit seizoen maar drie keer naar Zeeland. Verder spelen we binnen een straal van twintig kilometer. Veel derby's met onder andere Gastel, Hoeven, Internos en Unitas'30. Dat maakt de competitie leuker, maar ook sterker. Iedereen kan van elkaar winnen."

Na vijf speelrondes staat Virtus onderaan. "Maar nee, hier is zeker geen crisis", zegt Lokhoff lachend en resoluut. "In bijna elk duel hebben we voorgestaan. Het toppunt was tegen Hoeven: we stonden 1-3 voor en gingen in de slotminuten nog met 4-3 de bietenbrug op. Dat mag gewoon niet gebeuren."

De formatie van Lokhoff weet elke week het net te vinden, getuige de negen treffers in vijf duels. Virtus geeft de goals echter ook te gemakkelijk weg. Een gebrek aan coaching, stelt Lokhoff. "Mijn verdedigers zijn allemaal goede voetballers. Het probleem is dat ze wat directer moeten worden tegen elkaar, want coachen is helpen. Elkaar op de plaats zetten kan nooit kwaad. Dit is een groot aandachtspunt op de training."

Lees meer in BN DeStem van zaterdag

  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Bram Kot staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.