Virtus sluit alle kunstgrasvelden tot nader order

ZEVENBERGEN - Het bestuur van Virtus uit Zevenbergen heeft besloten om het kunstgrasveld dat de club bezit tot nader order  niet te gebruiken. 

Dat meldt de club op de website. Dat besluit nam het bestuur mede naar aanleiding van de berichtgeving van afgelopen week. Uit een onderzoek van bandenbranchevereniging VACO bleek dat bijna alle onderzochte kunstgrasvelden met rubbergranulaat hogere concentraties kankerverwekkende stoffen bevatten dan is toegestaan in consumentenproducten. 

Het besluit wordt opnieuw bekeken als de resultaten van het onderzoek van het RIVM, gesteund door de KNVB, bekend zijn. Virtus heeft inmiddels de coördinatoren en trainers ingelicht. Zij zullen de teams informeren.

Virtus is de eerste club uit de regio die deze maatregel heeft genomen. Onder meer Dongen en WDS'19 wachten het onderzoek van het RIVM af. Virtus vindt dat niet langer gepast.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.