Volledig scherm
© Pix4Profs/Peter Braakmann

Virtus countert naar puntje tegen MOC’17

zondag 3AMOC’17 maakte in het degradatieduel met Virtus de meeste aanspraak op de winst. Een vlijmscherpe counter leverde de bezoekers toch een gelijkspel op. Door met 1-1 gelijk te spelen bij titelkandidaat HVV’24, en het verlies van SAB, is Schijf onderin het klassement op gelijke hoogte gekomen met de Bredanaars. Roosendaal deed goede zaken met een 0-2 zege bij Clinge. VVR-RBC werd afgelast.

MOC’17 - Virtus 1-1 (1-0). 30. Rick Willigers 1-0, 54. Omer Kucuk 1-1.
Virtus - dat momenteel in zwaar weer verkeert en sinds begin december al niet meer wist te winnen - leek zich tevreden te stellen met een punt. MOC’17 had veruit het meeste balbezit, maar had moeite om tot grote kansen te komen.  Virtus liet het initiatief na die gevaarlijke openingsfase aan MOC’17. Dat had veel balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Toch was het na een halfuur spelen plotseling raak. Hein Loman werd weggestuurd op rechts en zijn lage voorzet werd door Rick Willigers via de binnenkant van de paal binnen getikt.

MOC’17 kent na twee degradaties op rij opnieuw een heel moeizaam seizoen. De samenwerking met trainer Theo Ducaneaux werd midden december stopgezet. Maar sinds interim-coach Ardian Lekaj overnam, werd er nog niet verloren. De Bergenaren bereikten ook de kwartfinale van de beker. ,,Over degradatie wordt niet gesproken”, aldus Lekaj. ,,Wij hebben spelers die goed genoeg zijn om in het linkerrijtje te staan. Er zijn nog 33 punten te verdelen, en dat linkerrijtje is dan ook onze doelstelling.”

Winnen van medelaagvlieger Virtus had Lekajs ploeg goed op weg kunnen zetten voor die doelstelling. Maar een vlijmscherpe counter van Virtus na rust leverde de bezoekers een punt op. Omer Kucuk was sneller dan de laatste man van MOC’17 en omspeelde de uitgekomen doelman Deleij.

Clinge - Roosendaal 0-2 (0-0). 0-1 Wesley van Zundert, 0-2 Rick van Bezooijen.
,,De eerste helft was niet goed, daar hield doelman Roy de Weert ons op de been. Bovendien mochten we niet mopperen dat Tom van der Borst slechts geel kreeg waar rood wellicht op zijn plaats was. Na rust waren wij de betere, maar vergaten we het duel eerder in het slot te gooien. Nu viel de 0-2 pas in de slotfase, nadat eerder al een tweede treffer van ons discutabel werd afgekeurd,” aldus trainer Peter Sweres van de bezoekers.

HVV’24 - Schijf 1-1 (0-0). 0-1 Ardin van Nijnatten, 1-1.
Schijf-trainer Cees van Beers was tevreden over het spel, maar minder met de uitslag; ,,Het spel van mijn ploeg verdient een groot compliment vandaag. Het enige wat we niet goed deden was het afmaken van kansen. We zijn wel acht keer alleen voor hun doelman opgedoken. Het verhaal van ons seizoen, te weinig scorend vermogen. Uiteindelijk zijn het vandaag twee verloren punten, maar ik ben er van overtuigd dat wij ons gaan handhaven.”

Steenbergen - Gastel 1-0 (0-0). 1-0 Stijn Barendse.
,,Een typische wedstrijd waarin degene die eerst zou scoren de winst zou pakken. Uiteindelijk waren wij de gelukkigste na een duel onder zware omstandigheden,” erkende Steenbergen-trainer Marco Ernest. “Voor rust domineerden wij en groeide de Gastel-doelman uit tot uitblinker, na rust was het onze keeper die de bezoekers van scoren afhield. Uiteindelijk trokken wij de zege over de streep.”

Victoria’03 - Terneuzen 0-2 (0-0). 0-1 Can Kiran, 0-2 Jarno Waebeke.
,,We zitten in de hoek waar de klappen vallen, in tegenstelling tot Terneuzen dat de laatste vijf wedstrijden won. Dan zie je dat het geluk ook hun kant op valt,” keek Victoria-trainer Ronald van Oeveren terug. Terneuzen kwam kort na rust op 0-1, de thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg het deksel op de neus.

Philippine - SAB 3-2 (0-0). 0-1 Rick Mertens, 0-2 Bryan Bongaards, 1-1, 2-1 en 3-1 Sebastian de Meyer.
,,We hadden nooit het gevoel te kunnen verliezen, speelden een erg sterke wedstrijd en kregen volop kansen verder uit te lopen. De laatste twintig minuten zakten we collectief door het ijs,” aldus SAB-trainer Meindert Dijkstra. De thuisclub trok pas in de laatste vijf minuten met twee goals de wedstrijd naar zich toe.