Volledig scherm
Zwaluwe-speler Joey Konings (rood-witte shirt) wordt flink op de huid gezeten door Sparta ’30-speler Richard van Stigt. © Pix4Profs / Johan Wouters

Vierde nederlaag op rij voor ONI, Zwaluwe geeft voorsprong en kansen op periodetitel weg

zaterdag 3DONI probeerde het wel, maar weet het vijandelijke doel niet meer zo makkelijk te vinden. Tegen Noad’32 leed de ploeg uit ‘s Gravenmoer alweer de vierde nederlaag op rij. Zwaluwe kwam simpelweg tekort tegen GVV’63 en verloor terecht.

ONI - Noad’32 1-2 (1-2). 0-1 Yeswindum Gire (e.d.), 0-2 Ruben de Waal, 1-2 Niels Fioole.
“We hebben onszelf tekort gedaan”, baalde ONI-leider Pieter Faro. “Het maken van doelpunten gaat zo moeizaam, we voetbalden goed, maar het resultaat is er niet naar.”

Nadat Noad’32 op 0-2 kwam, maakte Niels Fioole vliegensvlug de aansluitingstreffer. “Na de rust waren we veel beter. We werkten hard en voetbalden goed, maar scoorden niet.” Dat was het enige wat de spelers van ONI zichzelf konden verwijten: de kansen werden niet afgemaakt.

Zwaluwe - GVV’63 1-3 (1-2). 1-0 Bart Martha, 1-1 Daniël Bouma, 1-2 en 1-3 Michel Kooijman.
“We begonnen aardig aan de wedstrijd”, zag Zwaluwe-coach Vincent de Klerk. Bart Martha schoot Zwaluwe op 1-0, maar daarna was het GVV’63 dat de klok sloeg. Twee doelpunten snel achter elkaar zorgden voor een achterstand bij rust. Dominique Mahu had nog de kans om ervoor te zorgen dat Zwaluwe met een gelijke stand aan de thee kon gaan, maar de keeper van GVV’63 redde fantastisch.

De Klerk baalde. ,,In de rust zeggen we tegen elkaar dat het moeilijk zal worden, maar dat een nederlaag niet nodig is, maar een minuut later is de wedstrijd al gespeeld.” Yannick Vos (Zwaluwe) moest het veld vroegtijdig verlaten met een rode kaart op zak. Een ongelukkige overtreding op zijn tegenstander zag er ernstig uit.

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.