Moerse Boys tegen Halsteren is de op
Volledig scherm
Moerse Boys tegen Halsteren is de op © Pix4Profs/Moreno Molenaar

Vierde divisie begint met derby tussen Moerse Boys en Halsteren, Unitas’30 start met thuiswedstrijd

Moerse Boys en Halsteren spelen de eerste derby op de openingsdag van de vierde divisie B (voorheen hoofdklasse B). De wedstrijd zal waarschijnlijk op zaterdagavond 27 augustus worden gepland. Het gepromoveerde Unitas’30 begint thuis tegen een andere nieuwkomer, HVCH. 

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. De Fendert woedend over competitie-indeling: ‘Ik snap niet hoe je het als bond verzonnen krijgt’
  PREMIUM
  amateurvoetbal

  De Fendert woedend over competitie-indeling: ‘Ik snap niet hoe je het als bond verzonnen krijgt’

  De Fendert is woedend op de KNVB vanwege de nieuwe indeling in de derde klasse C, met daarin flink wat clubs uit de Hoeksche Waard en regio Rotterdam. De club uit Fijnaart hikt vooral aan tegen de extra reistijd en het verwachte ongemak op de weg. Trainer Ad Palings is des duivels. ,,Er is geen enkele vorm van overleg mogelijk.” Op veel bijval kan Palings niet rekenen van collega's uit de regio. VV Klundert en VV Zwaluwe hebben geen moeite met de competitie-indeling.