Volledig scherm
PREMIUM
Björn Verwater (blauw-rood) hoopt op klassebehoud voor Victoria'03.

Victoria'03 mikt op de derby's in derde klasse: ‘Dat is een extra motivatie’

AMATEURVOETBALBjörn Verwater (28) staat zondag met Victoria'03 in de finale van de nacompetitie tegen vierdeklasser Groede. Inzet is lijfsbehoud in de derde klasse. ,,De derby's tegen Gastel, Hoeven en DSE zijn zeker een extra motivatie.''

103 minuten lang was het bibberen voor Victoria'03 afgelopen maandag. Het slotoffensief van tegenstander Oostburg werd keurig afgeslagen waardoor de 2-1 over de streep werd getrokken. ,,We bleven ondanks de 0-1 achterstand gewoon doorgaan", aldus Verwater. ,,In vijf minuten tijd bogen we de achterstand om. Eerst was Sjoerd Renne alert nadat de keeper van Oostburg de bal losliet, ik schoot niet veel later de 2-1 binnen."

  1. Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’
    PREMIUM

    Boy van Steen laatste Mohikaan van Rood-Wit: ‘Sfeer in de kleedkamer zal anders worden’

    Langzaam valt een succeslichting, als gevolg van de meedogenloze leeftijdsgroei, bij Rood-Wit uit elkaar. Na ruim een decennium is er nog slechts één oorspronkelijke draagmuur dat het imposante, opgebouwde amateurvoetbalfort overeind houdt. Sterkhouder Boy van Steen (29) zag zijn leeftijdsgenoten en vrienden langzaam de selectie verlaten, maar is zelf nog helemaal niet klaar bij de eersteklasser.