Volledig scherm
Sjoerd Renne (tweede van rechts) scoorde tweemaal tegen Nieuw Borgvliet. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Victoria’03 klopt Nieuw Borgvliet en plaatst zich als eerste club voor derde ronde districtsbeker

districtsbekerVictoria’03 plaatste zich als eerste West-Brabantse club voor de derde ronde van de districtsbeker. In Bergen op Zoom klopte het Nieuw Borgvliet met 0-3. Al na twee minuten zette Jordi Nijs de gasten op voorsprong. Sjoerd Renne scoorde zowel voor als na rust. 

Bij Victoria'03 stond Jordi Nijs voor het eerst in de basis, nadat hij deze zomer overkwam van hoofdklasser Halsteren. Nijs, herstellende van een blessure, viel onlangs in op bezoek bij Schijf. ,,Leuk voor Jordi dat hij bij zijn eerste basisplaats direct beslissend kan zijn”, stelde Victoria’03-trainer Danny Mathijssen. ,,We zijn Jordi voorzichtig aan het brengen, na de winterstop hopen we allebei dat hij meer minuten kan maken. Verder zag ik een dikverdiende overwinning, weinig op af te dingen. De wedstrijd was al snel beslist, we zien wel wat de volgende ronde ons brengt.”

Volledig scherm
Jordi Nijs (rugnummer 17) stond tegen Nieuw Borgvliet voor het eerst in de basis bij Victoria'03. (archieffoto) © Maarten Elst

Joost Demmers, trainer van vierdeklasser Nieuw Borgvliet, zag een mooie krachtsmeting voor zijn ploeg. ,,De 0-1 viel al ongelukkig na twee minuten, daarvoor hadden wij al een corner gehad. Na een stand van 0-2 bij rust gingen we wat opportunistischer spelen om de aansluitingstreffer te scoren. Die kwam er, ondanks dat we vaak dichtbij waren, niet. Victoria’03 won verdiend, al lieten wij zien voetballend mee te kunnen met een derdeklasser. Dat stemde me zeker tevreden, een goaltje vanavond had leuk geweest.”

Nieuw Borgvliet - Victoria'03 0-3 (0-2) 0-1 Jordi Nijs, 0-2 en 0-3 Sjoerd Renne.