Volledig scherm
Marc de Weerd. © Tonny Presser / Pix4Profs

Victoria'03 imponeert in de derde klasse: 'Ik geloof in dit elftal'

ZONDAG DERDE KLASSE A - Verschil moet er zijn. Als NAC over een aantal weken voor het trainingskamp weer neerstrijkt in Oudenbosch, vertrekt Victoria’03 naar Spanje. „Tegenover ons hotel een voetbalveldje, daarachter het strand. Overdag trainen, ‘s avonds gezamenlijk eten. NAC in hotel De Reiskoffer, wij in Barcelona. Bijzonder.”

Als Marc de Weerd de kantine van Victoria’03 van licht voorziet, wordt een foto aan de muur zichtbaar: kampioen 2016. Een half jaar geleden werd promotie naar de derde klasse afgedwongen en mocht de ploeg uit Oudenbosch haar kunsten op een niveautje hoger tonen. Verrassend is de huidige tweede plek in 3A dan ook zeker. „We hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt”, kijkt De Weerd terug. „We maken stappen, ontgroeiden het vierde klasseniveau. En dan ga je de derde klasse in met de wetenschap dat je qua voetbal niet onderdoet voor de rest, maar dat je meer ervaren ploegen treft dan wij.”

Hij heeft het over de jonge jongens van zijn equipe. Ze moeten leren, door vallen en opstaan. „Het mooie is: het gaat snel. Ik zei aan het einde van vorig seizoen dat we bij de bovenste vijf zouden gaan eindigen, omdat ik geloof in deze jongens. Een elftal met toekomst.”