Volledig scherm
beeld uit de vorige derby tussen Hoeven en Victoria'03, uit 2013 alweer © beeld uit de vorige derby tussen Hoeven en Victoria'03, uit 2013 alweer. foto:Gerard van Offeren

Victoria'03 - Hoeven is terug: 'Je verdedigt toch de eer van je dorp'

ZONDAG DERDE KLASSE A - De derby tussen Victoria'03 en Hoeven is terug van weggeweest. Een bijzondere kraker tussen rivalen Oudenbosch en Hoeven. Vrienden Dennis Tevel (Victoria'03) en Robèrt Frerichs kijken er naar uit.

"Heb er zin in. Met veel publiek, op zo'n zaterdagavond. Nu nog die winst pakken", is Tevel, aanvaller bij de ploeg uit Oudenbosch stellig.

De linksbuiten verwacht een sterk Hoeven en vreest vooral de offensieve krachten. "Met Jim Franssen hebben ze een sterke spits in de gelederen", aldus Tevel, die met een volledig fitte ploeg aan de aftrap begint. "Ik weet alleen niet wat mijn medespelers vrijdagavond van plan zijn, maar ze hebben in ieder geval genoeg tijd om uit te brakken."

Een voorspelling van de buitenspeler? "2-1, ik probeer het realistisch te houden. Als ik nu 4-0 zeg en we gaan er morgen flink vanaf, sta ik voor aap. Maar we gaan winnen."

Zijn maat, Frèrichs, van Hoeven, gelooft niet in die voorspelling. "Wel 2-1, maar dan voor Hoeven", voorspelt hij.

Ze zijn dan wel vrienden, maar volgens de speler van Hoeven gaat zaterdagavond de knop even om. "Laat ik het zo zeggen: als hij in de 90ste minuut één op één met onze keeper gaat, werk ik hem wel tegen de vlakte."

Frèrichs kijkt uit naar de derby. "Die rivaliteit is er van oudsher, tussen Oudenbosch en Hoeven. Dat levert toch wat extra publiek op langs de kant. Of ik nou tegen Victoria'03 speel of tegen een andere ploeg, dat maakt mij persoonlijk niet zo veel uit. Maar voor het publiek is het wel degelijk belangrijker. Je verdedigt toch de eer van je dorp, hè."

Volledig scherm
Dennis Tevel van Victoria ‘03 probeert langs Roy Swinkels te komen. © Ron Magielse / Pix4Profs
  1. Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys
    ZATERDAG 4B

    Vosmeer pakt eerste zege tegen Hansweertse Boys

    Door een 2-0 zege op Vrederust handhaaft Smerdiek zich tussen de topploegen in de vierde klasse B. De formatie van Frans Creton staat op de derde plaats met slechts een punt achterstand op de koplopers Halsteren en DwO ’15. Vosmeer won met 2-3 van Hansweertse Boys. Het was de eerste seizoenzege van de ploeg van Bram Kot die hierdoor afstand neemt van de laatste plaats. Stavenisse verloor met 4-2 van Cadzand en is nu hekkensluiter.