Volledig scherm
Hersan Vethanayagam.

Vethanayagam van rechtsbuiten naar linksachter bij Victoria'03

ZONDAG DERDE KLASSE A - Promovendus Victoria’03 is het seizoen prima begonnen. De ploeg van Marc de Weerd staat op een achtste plaats door twee overwinningen en een verliespartij. Afgelopen weekend werd concurrent Virtus nipt opzij gezet: 0-1. ‘Een geweldige teamprestatie’, noemde De Weerd het. De meest opvallende uitblinker die wedstrijd was Hersan Vethanayagam, die in de rust een niet alledaagse mededeling te verwerken kreeg.

„Als rechtsbuiten ging het de eerste helft lekker, maar het kan altijd beter”, vertelt hij. „Onze backs hadden het in de eerste helft moeilijk en ook de trainer had dat opgemerkt. In de rust wisselde de trainer de linksback en vroeg aan mij of ik die plek wilde innemen. Ik heb al vaker back gespeeld, maar het is niet mijn favoriete positie.”

Echt van harte ging die wisseling van positie niet. „Toen ik het hoorde, had ik er eigenlijk helemaal geen zin in. Maar je zegt moeilijk nee, je speelt op dat moment in dienst van het team.”

Trainer Marc de Weerd was zeer te spreken over zijn buitenspeler op de onwennige positie. „De overwinning was er een die we met zijn allen over de streep hebben getrokken. Vethanayagam heeft een belangrijk aandeel gehad door zich dienstbaar op te stellen. Hij deed het uitstekend als back.” De Weerd gaf tot opluchting van Hersan aan dat de positiewisseling waarschijnlijk eenmalig is. Het liefst speelt Vethanayagam op het middenveld of als rechtsbuiten. „Eigenlijk kan ik overal spelen, behalve op de backpositie”, lacht de 22-jarige speler uit Oudenbosch.

Hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij Victoria’03 en ziet geen reden om op dit moment te vertrekken. „Al mijn vrienden spelen hier en de club is om de hoek. Wat wil je nog meer?”

Komende zondag krijgt Victoria’03 BSC op bezoek. Waarschijnlijk dus zonder Vethanayagam op de linksachterpositie.

Naam: Hersan Vethanayagam
Leeftijd: 22 jaar
Club: Victoria’03 (zondag 3A)
Positie: Rechtsbuiten
Ambitie: Een mooie seizoen met Victoria’03

  1. Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Mike de Nijs is niet bang voor Zeeuwse voetbalreuzen

    Natuurlijk was het een tegenvaller. In het beslissende duel van de nacompetitie werd het zaterdagteam van Halsteren afgedroogd door ZSC'62. Weg was de droom van promotie. Mike de Nijs was er zelf niet bij. Maar na het bekend worden van het 6-0-verlies was het ook voor hem slikken. ,,Je hoopt met de nieuwe club toch in de derde klasse te beginnen." De Nijs (23) is niet blijven hangen in het negatieve gevoel. ,,Nu moeten we dit seizoen maar dat stapje omhoog zetten."