Volledig scherm
Archieffoto © RGB Stock

Verwarring alom bij HSC'28 en Boeimeer, handhaving voor BSC en Gesta

nacompetitieHSC'28 en Boeimeer gaan de wachtkamer in. Op basis van de score is de stand gelijk, maar Boeimeer eindigde het duel met zes man. De zaak ligt bij de KNVB. Verder handhaafden BSC en Gesta zich. VCW degradeerde. 

HSC'28 - Boeimeer 3-2 (0-2) - 0-1 Jens Bakker , 0-2 Danny Ummels, 1-2 Barry Perk, 2-2 Tom Heijnen, 3-2 Tobbie Hopmans. 
Lang leek er weinig aan de hand bij Boeimeer, dat vorige week met 2-1 won van HSC’28. In de tweede helft ging het helemaal mis. Vijf spelers werden beboet met een rode kaart.
Trainer Jack van Zundert was niet te spreken over de arbitrage: ,,De scheidsrechter was de weg kwijt.” Volgens de coach gaat Boeimeer in beroep tegen het optreden van de arbiter, die het duel staakte na 85 minuten omdat de ploeg uit Breda dus nog maar met zes man op het veld stond. Inmiddels had HSC’28 driemaal gescoord.
Welke club volgend jaar in de vierde klasse speelt, is nog niet zeker. Over twee duels is de stand immers gelijk, maar Boeimeer kan het restant van de wedstrijd niet uitspelen met zes spelers. De KNVB kon zondag nog niet zeggen wat er zou gebeuren. Het wedstrijdrapport zal naar de aanklager gestuurd worden, waarna die met een schikkingsvoorstel komt.

PCP - Gesta 1-3 (1-0) - 1-0 Bryan Veth (pen), 1-1 Stefan van Riel, 1-2 Boo Moelands, 1-3 Kasper Riemslag.
Gesta komt ook volgend seizoen uit in de vierde klasse. Na de 7-0 in Galder was de return eigenlijk een formaliteit. Beide ploegen hadden er dan ook niet veel zin meer in. PCP kwam op voorsprong, maar Gesta won opnieuw: 1-3. Het was een wedstrijd zonder beleving. De thuisploeg nam door een benutte strafschop van Veth de leiding, maar hiermee kwam het geloof niet terug. Na rust manifesteerde Gesta zich als de betere ploeg en werd de achterstand omgebogen in een 1-3 zege.

NVS - BSC 1-3 (0-1) - 0-1 Matteo Castro, 1-1 Robin Kools, 1-2 Matteo Castro, 1-3 Gijs van Westeinde (e.d.).
BSC komt volgend seizoen uit in de vierde klasse. De formatie van Bas Antens won ook het tweede duel van NVS. Na de 4-3 in Roosendaal werd het nu 1-3 voor de groenwitten. Volgens NVS-trainer Anton Verweij was de zege van BSC verdiend. ,,In Roosendaal waren wij beter en gingen we onverdiend onderuit. Nu waren de rollen omgekeerd.'' BSC kwam al snel op 0-1 en hiermee werd de druk bij NVS opgevoerd. Na de gelijkmaker van Kools werd het pompen of verzuipen voor de thuisploeg. Dit leverde niets op, maar BSC kon uit de omschakeling wel twee keer scoren.

Hulsterloo - Vivoo 2-2 (1-1 rust, Hulsterloo wint na verlenging 4-3) 0-1 Bas van der Heijden, 1-1 Tom de Waard, 1-2 Bouke de Waal, 2-2 De Waard, 2-3 Jeroen van Gastel, 3-3 Alexander Praet, 4-3 Christof Praet.
Vivoo is er opnieuw niet in geslaagd om in de vierde klasse te blijven. ,,Het is een hard gelag", stelde Vivoo-trainer Rudo Gommers na afloop. ,,Door twee veel te makkelijk gegeven rode kaarten (voor Dimitri Ceuppens en Ruud van Gastel, red.) en persoonlijke fouten van onze keeper zijn we nu gedegradeerd."

Gloria UC - HHC'09 0-3 (0-2) - 0-1Jeffrey Fitters, 0-2 Deniz Alkan, 0-3 Nafis Alkan.
Vorige week mocht Gloria UC al in de handjes knijpen met het behaalde gelijkspel. Ditmaal liet de ploeg uit Heusden het niet op de slotfase aankomen. De 0-2-voorsprong bij rust kwam in het tweede gedeelte niet meer in gevaar. ,,Ik denk dat we verdiend verloren hebben. Het is gewoon te weinig geweest" , keek trainer Rens Peters terug op de verloren wedstrijd.

GSC/ODC - VCW 1-2 (1-0) - 1-0 Altintas Coskun, 1-1 Toine van Oers, 1-2 Tim van Dongen.
,,Doodzonde. We hadden dit kunnen pakken, maar ondanks dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, zijn we gewoon niet goed genoeg. Bij de 1-2-tussenstand speel je alles of niks en dan moet je mazzel hebben", beruste trainer Daan Uithof zich in de tweede degradatie van het weekeinde (eerder met Prinsenland).

Biervliet - WVV’67 3-1 (1-1) 0-1 Quirijn Schevenhoven (penalty), 1-1 Erik Adam (penalty), 2-1 Stephan Thomaes, 3-1 Ferry van Damme.
De riante 3-0-voorsprong uit het heenduel werd bijna weggegeven door de ploeg van Hans Vos. ,,Het was echt billenknijpen na de 3-1", aldus Vos. ,,Ik merkte dat we wat krampachtiger gingen voetballen, de spanning sloop erin bij de spelers. Biervliet kreeg zelfs nog enkele grote kansen op de 4-1. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen over twee wedstrijden en kan ik met een gerust hart vertrekken bij WVV'67."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement