Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Augustijn op het sportpark van VVC'68. © peter van trijen/pix4profs

Verdediger Augustijn is doelpuntenmachine bij VVC’68: ‘Ik hoop niet dat tegenstanders meelezen’

Deze zomer dook de 31-jarige Jeroen Augustijn op bij VVC’68. Samen met Stijn Heideman, Wouter Merkx en trainer Marco Ernest maakte de trefzekere verdediger de overstap van Steenbergen naar de Halsterse vierdeklasser.

Augustijn helpt de geruchten maar al te graag direct uit de wereld. Hij volgt, net als zijn ploeggenoten, de huidige tendens die in het amateurvoetbal gaande is. ,,We hebben allemaal een soortgelijke reden om over te stappen naar het zaterdagvoetbal”, begint de aanvoerder van VVC’68. ,,Door mijn werk zou voetballen op zondag dit seizoen moeilijk worden. Stijn en Wouter kunnen door werk en studie ook niet langer op zondag spelen. De aanwezigheid van Marco Ernest heeft voor ons de keuze wel makkelijker gemaakt.”

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.