Volledig scherm

Veerse Boys voorlopig uit de zorgen

ZONDAG DERDE KLASSE B- Vooraf was de spanning voelbaar. De winnaar van het inhaalduel Veerse Boys - RWB voetbalde zich voorlopig uit de zorgen. Verlies betekende een stek in het rijtje van drie kandidaat- degradanten. Veerse Boys lachte na afloop van de 1-0- zege tegen RWB. Matchwinnaar werd Fabio de Lang. Hij trof doel in de 74ste minuut.

Met zijn goal liep de 20- jarige spits van Veerse Boys op een gemiddelde van een op zes. Zijn vizier stond verre van scherp, vond ook zijn trainer Emiel Heefer. Pech speelde De Lang parten met een achterwaartse kopbal tegen het houtwerk en later bij een rush richting het RWB doel, frauduleus afgevlagd door de RWB- clubgrensrechter die als enige op het Gemeentelijk Sportpark buitenspel had gezien. Arbiter Thobokholt uit Breda geloofde hem, maar nam daarna wijselijk beide vlaggenisten niet meer serieus.

Ondanks de mager uitgevallen 1-0 kreeg de zege van Veerse Boys het predicaat verdiend. "Omdat wij in belangrijke fases van de wedstrijd de bovenliggende partij waren en de meeste kansen forceerden," vond Heefer. "In een cruciaal duel als dit maakt het niet uit hoe je wint. Ook een 1-0 levert drie punten op, genoeg voor wat lucht. Ademruimte die we nodig hadden, zeker met het duel tegen Right Oh voor de boeg. Voor Veerse Boys is dat om prestige redenen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ook Right Oh staat op een degradatieplaats."